Hanne ble helt ferdig med husarbeidet!

Det kan virke som utopi for de fleste av oss, men Hanne (42) er ferdig med husarbeid. For godt!

Det var forrige helg det skjedde. Hanne brettet sammen siste haug med klær fra kleshaugen og la dem rundt i skapene til familiemedlemmene. Da siste håndfull med sokker ble lagt inn i skapet til minstemann kunne Hanne konstanter at dette var siste gang – ever – hun måtte gjøre denne utrolig kjedelige oppgaven. Nå var det gjort, hun var ferdig – for alltid!

Nå sitter jeg her på sofaen og koser meg med et glass vin med verdens beste samvittighet, sier en lykkelig Hanne. Ungene er lagt og vi har hatt en fantastisk lørdag sammen. Ingen stressing med gulv som må vaskes, klær som må strykes, oppvask som må tas. Ungene mine merker virkelig at deres mor kunne være helt til stede uten å tenke på støv her og der eller oppvask som må tas.

Mannen til Hanne, Bjarne, roser sin kone opp etter skyene.

Jeg er så stolt av henne, sier Bjarne. Den viljestyrken hun viste de siste ukene før hun ble ferdig er imponerende. Jeg har jo alltid hjulpet til litt hjemme… Hvorfor himler du med øynene Hanne? .. Men hadde aldri trodd at vi faktisk skulle komme i mål med dette. Husarbeidet virket alltid som en oppgave som man liksom alltid måtte holde på med. 

Familien har oppdaget flere positive ting med å ha gjort seg ferdig med husarbeid. Tenk på hvor mange ting vi har i hjemmene våre som kun er til for å utføre husarbeid. Når man er ferdig med husarbeid vil man kunne kaste eller selge en rekke små og store gjenstander, og får dermed bedre plass.

Bedre plass på kjøkkenet og vaskerom har vi også fått etter vi kunne fjerne både oppvaskmaskin, vaskemaskin, tørketrommel, støvsuger, mopper, kluter og vaskemiddel smiler Hanne. Etter å ha solgt tingene med verdi så satt vi igjen med penger nok til en koselig weekend i Spania sammen.

Sparer over 20 timer i uken

Visste du at en gjennomsnittlig familie bruker over 20 timer i uken på husarbeid? Dette er timer som Hanne, Bjarne og barna nå kan bruke på helt andre ting. De kan for eksempel spille Monopol mens alle ler og smiler sammen. De kan lære å spille piano sammen, eller synge karaoke og tøyse seg skikkelig mens alle bare ler og ler og ler.

Det er så deilig å være ferdig sier Bjarne. Man føler liksom at man har fått livet tilbake. Her om dagen traff jeg på naboen som stod utenfor og vasket bilen sin. Dette var jo vi ferdig med så jeg nikket til naboen mens jeg gikk videre nedover gaten og inn i en butikk for å kjøpe en avis som jeg kunne ta med hjem til hagen min og lese i ro og fred. Da jeg kom hjem igjen stod fortsatt naboen min svett, fæl, irritert og vasket på bilen sin. 

Råd til oss andre

Hanne anbefaler helt klart å gjøre seg ferdig med husarbeidet.

Det er klart, det krever viljestyrke, og jeg holdt på å gi opp på slutten. Men husk ta det er i motbakke det går oppover. Ta deg sammen og vit at etter bare få ukers intens kamp, så vil du til slutt klare å bli ferdig du også.

Bjarne forteller igjen at han er takknemlig for Hanne sin viljestyrke.

Hanne er virkelig en inspirasjon for meg. Hun presset seg selv, og motiverte meg til å bidra… ok, ikke så mye kanskje Hanne, men jeg bidro, ok?. fint. Nå kan vi kose oss resten av livet uten å gjøre noe som helst husarbeid. Takk Hanne!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *