Han avdekket et STORT sikkerhetshull rundt bankkort

Helt siden de elektroniske bankkortene ble innført som betalingsmiddel i 1970-årene har du og jeg kunne stole på at pengene våre var trygt beskyttet av et intrikat sikkerhetssystem som til nå har virket totalt idiotsikkert.

Det vil si, helt frem til nå.

Den norske “snille hackeren” Leo Festehagen kan nå ha slått beina under hele grunnmuren til sikkerhetstiltakene som benyttes for å beskytte pengene på bankkontoen din. (“Snille hackere” er personer som leter etter sikkerhetshull i ulike datasystemer, for så å opplyse samfunnet om dette, istedenfor å benytte sikkerhetshullene til egen personlig vinning eller sabotasje, red.anm.).

Det er rundt 50 år siden de første bankkortene ble utstedt, og sikkerhetsregimet rundt dem har i praksis vært uendret siden da, forteller Festehagen. Denne sikkerheten har til nå heller ikke hatt behov for oppgradering, siden vi hele tiden har tenkt at det systemet er vanntett, men dessverre, det kunne ikke vært lengre fra sannheten.

Festehagen forteller NyeNyheter at hele sikkerhetssystemet baserer seg på ulike faktorer som til sammen gir et fascinerende sikkert system.

Dessverre, viser det seg, så ligger den mest hemmelige faktoren åpen for hvem som helst til å ta i bruk, og da faller hele sikkerheten sammen. La meg ta et eksempel: “4039”. Nå sa jeg bare fire tilfeldige tall jeg kom på, og vet du hva? Disse tallene er nesten helt sikkert PIN koden til noen sier Festehagen alvorlig.

4039. Fire små tall, men likevel ser vi at bankene sine sikkerhetseksperter nå får en tøff nøtt å bryne seg på fremover.

Festehaug forklarer videre at nå er den vanskelige jobben gjort, nemlig å identifisere PIN koden på bankkortet. Det eneste han nå trenger å finne ut av, er hvem som har dette kortet, og hvordan han skal klare å få tak i kortet slik at han kan sette det inn i en minibank, og benytte PIN koden “4039” for å ta ut pengene til det intetanende offeret.

Jeg kjenner jeg blir helt skjelven bare ved å tenke på dette, sier Festehagen. Da jeg oppdaget dette så fant jeg frem en saks og klipte kortet mitt i mange små biter slik at eventuelle skurker ikke skal klare å ta pengene mine. Frem til bankene tetter dette sikkerhetshullet så tør jeg rett og slett ikke gå rundt med et bankkort som har en PIN kode bestående av fire tall som hvem som helst kan tenke seg til.

Bankene er sikkert superstresset

Festehaug forteller NyeNyheter at han i går sendte en detaljert epost til de store bankene i Norge med funnet hans. Ingen av dem har til nå svart henvendelsen, men det er nok fordi de er superstresset mener Festehaug.

Jeg sendte en epost til 40 banker i går, fredag. Ingen av dem har svart meg enda, men det forstår jeg godt, fordi alle sammen har sikkert sluppet det de har i hendene for å jobbe med en løsning. Jeg tror de er litt flaue også, for ingen av dem har varslet kundene sine på websiden sin. Jeg mener samfunnet har rett på å vite sannheten, derfor stiller jeg opp i dette intervjuet nå.

NyeNyheter oppfordrer alle til å vise aktsomhet i tiden fremover, spesielt du som har PIN-kode “4039”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *