Facebook ruller ut følelsesikoner på venneforespørsler

Tidlig i 2016 gjorde Facebook en viktig endring på den velkjente “liker” knappen sin. Nå kunne du også vise følelser ved hjelp av ulike ikoner som hjerte, latter, overrasket, trist og sint.

Facebook fører dette nå naturlig videre til nye venneforespørsler. Når du nå legger til en ny venn, må du samtidig velge en følelse denne personen gir deg.

Under følger en oversikt over de nye venne-følelsene i Facebook, og eksempler på hvordan de kan brukes.

 

“Liker”

Dette er den mest generelle følelsen. Du viser at du liker vedkommende nok til å bli venner med dem. Du hverken elsker eller hater dem, men du kan godt tenke deg å bli venner med dem likevel.

Muligens har dere en felles interesser, som for eksempel fiske, fotball eller noe helt annet. Følelsen viser også at du anerkjenner dem som menneske ved å gi en tommel opp.

Det kan forøvrig også bety at det er fredag, og at du trenger noen som kan kjøre i kveld.

 

 

“Hjerte”

Dersom du skal legge til din ektefelle eller barn, er det naturlig å benytte dette ikonet. Det viser at du virkelig bryr deg om personen du skal legge til i vennelisten din.

Eventuelt kan det benyttes smart, som for eksempel å velge ikonet når du legger sjefen til. Når sjefen din ser at du elsker han eller henne, vil dette kunne hjelpe deg videre i karrieren din, siden alle sjefer liker ansatte som elsker dem.

Bare pass på å ikke bruke dette når du legger til svigermor, læreren fra barneskolen eller han litt rare onkelen som alltid drikker.

Pass særlig på han rare onkelen.

 

“Haha”

Dette ikonet er perfekt når du skal legge til en venn som er morsom. De som får deg til å le og smile vil sette pris på å få vite at du assosierer dem med humor og god stemning.

Det kan også brukes på personer du ler av, og ikke med.

Ikonet bør definitivt ikke velges når du skal legge til sjefen, du er advart.

 

 

“WOW”

Har du venner som til støtt og stadighet overrasker deg? Da vil dette ikonet være midt i blinken. Her kan du vise verden at personen du nå ble venner med, er en kreativ sjel som alltid har noe lurt på gang.

Ikonet kan også brukes på sexy mennesker der du føler det er litt for tidlig med et hjerteikon.

Eneste vi tenker her, er at du gjerne ikke blir overrasket over folk før etter du er blitt venner med dem på Facebook.

 

 

“Trist”

Har du venner som bare gjør deg trist er dette følelsen å bruke. Det kan være en person som er kronisk negativ, og som du alltid blir i dårlig humør av å være sammen med. Nå kan du vise dette på Facebook også.

Det kan også brukes dersom du føler deg forpliktet til å bli venner med noen du ikke har lyst å bli venner med, Vi har allerede vært inne på sjefen, svigermor eller læreren fra barneskolen, og de eksemplene vil også fungere bra her.

Brukes på ektefeller på egen risiko.

 

 

 

“Sint”

Sist men ikke minst har vi “Sint”. Perfekt for venner som gjør deg forbannet og som du kjenner du hater i mindre eller større grad.

Ingenting er som å vise hele Facebook at du nettopp har blitt venner med en person som du ikke har noe som helst til overs for.

Dette er personer som du blir venner med bare for å krangle opp og ned i kommentarfeltet om politikk, religion og fotball. Du vet dette kommer til å ende dårlig, så hvorfor ikke starte slik.

Facebook har for sikkerhets skyld deaktivert muligheten for å bruke denne på ektefellen

 

Kommer også til venner du fjerner.

Facebook annonserer samtidig at de til neste år vil innføre følelsesikoner når du fjerner venner fra listen din.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *