Snart kan du fange enda flere sykdommer med Smittestopp-appen

Folkehelseinstituttet (FHI) lanserte torsdag denne uken den mye omtalte Smittestopp appen. Etter godt under 24 timer hadde over 700.000 nordmenn lastet ned appen. FHI sin talsmann for appen, Henrik Krona uttaler at de er svært fornøyd med lanseringen.

Når en app blir lastet ned av rundt 15% av den samlede potensielle målgruppen på bare ett døgn, så er det grunn til å juble. Suksessen til appen har gjort at vi allerede har lagt planer for versjon 2, og jobber mot en lansering i juni.

Mer gøy

Smittestopp appen som er ute nå inneholder mye teknologi, men er ganske kjedelig. Du kan liksom ikke “gjøre noe der”. Teknologisk sett så ligger det til rette for å gjøre appen mye gøyere å bruke, og Krona forklarer litt om planene.

I versjon 2 ser vi for oss å inkludere flere type sykdommer enn bare Korona. Vi tenker vanlige sykdommer som forkjølelse, influensa og kikhoste for å nevne noen. Vi vil også inkludere en del mindre vanlige sykdommer som rabies, pest og tuberkulose. Man vil i appen få en oversikt over sykdommer man selv har hatt.

Ved å inkludere flere typer sykdommer i samme app, vil man dermed kunne lage til topplister, og sammenligne seg med vennene sine.

Tenk så moro, for eksempel kan du se at du har hatt 6 av 59 mulige sykdommer. Men er det bra kan du spørre deg. Om du da kobler appen til Facebook så kan man enkelt sammenligne seg selv og se hvem som leder. Kanskje du finner ut at en av vennene dine har hatt 7 av 59 sykdommer. Da trenger du bare én til for å ha like mange.

Krona nevner også at ulike sykdommer gir ulik score. Blir du syk av feber for eksempel, får du 10 poeng, mens tuberkulose gir deg 50 poeng. Dermed vil man i tillegg til antall sykdommer, også kunne vise til en totalscore basert på verdien av de ulike sykdommene du har hatt. Krona nevner også muligheten for å tjene ekstrapoeng på å spre sykdommen videre, men her er ikke detaljene helt klare enda.

Smittestopp 2.0 Pro

Appen er per nå helt gratis å bruke. Men for å hente inn litt midler til staten igjen, så foreslår Krona å innføre en pro-versjon av appen, med utvidede funksjoner.

For eksempel kan vi legge til en funksjon som viser hvor på kartet det finnes folk med den og den sykdommen. Slik at dersom du for eksempel trenger å bli smittet med rabies for å toppe Facebooklistene, så vet du også hvor du skal gå.

Gotta Catch ‘Em All!, avslutter Krona med et smil

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *