NAV: Full gjennomgang etter dement healer fjernhealet tilfeldige syke

Har healet mange tilfeldige nordmenn (FOTO: Flickr/Mat Mackenzie)

Samtlige uføretrygdede blir muligens nødt til å dokumentere at de ikke er helbredet.

NAV varsler full gjennomgang at de ble gjort oppmerksom på en dement healer som de siste årene har drevet å fjernhealet tilfeldige mennesker rundt i landet. En ærlig uføretrygdet mann på 32 kjente en kveld en lun varme i den vonde ryggen sin. Sekunder etter var han i tipp topp stand. Han kontaktet NAV for å fortelle historien sin.

Vi setter pris på når uføretrygdede som ikke lengre er uføre kontakter oss, sier pressetalsmann i NAV Birger B. Torgeirsen. Men vi har dessverre grunn til å tro at mange unnlater å kontakte oss.

Torgeirsen forteller oss at de har søkt råd hos eksperter for å finne løsning uten å lykkes.

Vi ønsket først å se om det var mulig å annullere helbredelsene sier Torgeirsen. Da hadde vi ikke risikert at folk gikk friske rundt og mottok uførepensjon. Dette viste seg å være så godt som umulig dessverre. Som en alternativ løsning vurderer vi nå å kalle folk inn for å dokumentere at de ikke er healet.

Niese oppdaget problemet

Niesen til healeren oppdaget under et besøk hos ham at noe var galt.

Onkelen min har alltid hatt varme hender og hjulpet tusenvis sier Siren Magnussen (23). Da han mumlet noe som “hodeplager husj vekk” forstod jeg straks at her var det noe som ikke helt var som det skulle.

Fjernhealer fortsatt

En alvorlig hodepine for NAV er at mannen fortsatt driver og fjernhealer tilfeldige. Dermed vil arbeidet med å finne ut hvem som ikke lengre skal motta uførepensjon være en kontinuerlig prosess.

Mannen er jo gammel, så det er klart dette problemet vil løse seg selv sier Torgeirsen. Men det kan ta mange år det sukker han.

Likte du denne artikkelen? Abonner på siden