Matufta Odnan (13) sponser ny nese til Vibecke

Vibecke Nilsen (22) er en nyutdannet sykepleier med mange venner og god livsglede. Et ørlite skår i denne gleden er en liten benete bul på nesen som dukket opp midt i puberteten, og som gjør at Nilsen aldri er helt komfortabel med å stå slik at folk ser henne i profil.

Vibecke Nilsen får ny nese takket være gavmild afrikansk gutt (Foto: Flickr/pedrosimoes7)

– Jeg har kommet meg fint gjennom livet, sier Nilsen, men det er klart at jeg hele tiden har dette i bakhodet. Den er ganske synlig, særlig når jeg står i profil. Det drar av og til ned selvbildet mitt, men jeg prøver å ikke tenke for mye på det.

Men nå har altså redningen kommet. Den sørafrikanske gutten Matufta Odnan (13) ønsker nå å hjelpe Nilsen med å få operasjonen som skal til for å få en vakker nese igjen.

– Da jeg så bildet av Vibecke falt hjertet mitt bare totalt i grus, sier Odnan til NyeNyheter via Skype. Det var helt tilfeldig, men jeg var på en internettcafé i byen og skulle søke etter ordet “Vibbec Ilsen” (Remmer som benyttes i jordbruk, red.anm) og da foreslo Google “Did you mean Vibecke Nilsen?” Var rask og trykket ja på det, og da så jeg bildet fra Facebookprofilen til Vibecke, og kjente tårene presse på.

Matufta Odnan følte straks at han ville hjelpe. Mens tårene rant skrev han en melding via Facebook til Nilsen og forklarte ganske så rett ut hva han tenkte da han så bilde av henne, og at han ville hjelpe henne.

Matufta Odnan gleder seg over at Vibecke Nilsen snart kan smile enda bredere (Foto: Flickr/hdptcar)

– Da jeg fikk meldingen fra Matufta, sier Nilsen, så kjente jeg tårene presse på. Tenk at så langt borte er det noen som virkelig bryr seg om meg, bryr seg nok til å ville bruke egne midler på å hjelpe. Jeg svarte straks meldingen, og skrev at jeg var utrolig takknemlig for at han ville hjelpe, etter det begynte jeg å søke på Gule sider etter plastiske kirurger.

Odnan forteller NyeNyheter at han har fått i gang en gunstig nedbetalingsordning med banken for operasjonen til Nilsen.

– Jeg trenger bare gi ca. 30% av innhøstningen resten av livet mitt, men det er verd det, nå kan Vibecke snart virkelig være fri, og stå så mye i profil hun bare orker, ler den glade gutten.

One thought on “Matufta Odnan (13) sponser ny nese til Vibecke

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *