Google lanserer Home View

Google Street View tilbyr deg allerede å spasere langs Time Square i New York, for så å beundre Eiffeltårnet sekunder etterpå.

Nå åpner Google sin nye tjeneste: Google Home View

Tjenesten er genialt enkelt, og implementeres direkte i Street View. Ett ikon dukker opp på kartet, trykk på det, og du kan gå på besøk til millioner av mennesker verden over.

Samler data via Gmail og andre Googletjenester.

Pressesjef i Norge, Steinar I. Ntruder, forklarer at fra og med i dag vil alle som bruker tjenester fra Google, som Gmail og søk, automatisk få aktivert webkameraet sitt, slik at Home View tjenesten vil fylles opp med bilder fra hjemmet til folk over hele verden.

– Enkelt og greit, man trenger ikke tenke på noe, sier en energisk pressesjef. Det er bare å bruke tjenestene våre som vanlig, og med tiden vil millioner av hjem verden over være tilgjengelig for besøk.

Google Norges Pressesjef Steinar I. Ntruder viser oss hvor enkelt Home View er. Bruk Gmail som vanlig, det er alt! (Foto:Flickr/3 objectives photography)

Anonymt

NyeNyheter lurer på hvordan det juridiske rundt aktivering og innsamling av data fra webkameraer egentlig er, og her kan Ntruder berolige oss.

– Vi forstår selvsagt at mange kan ha motforestillinger mot at vi nå automatisk filmer hjemmet deres, men frykt ikke – vi visker ut ansiktet ditt med magisk programvare, så her er dere anonyme. I tillegg vil eventuelle bilder av mer intime kroppsdeler byttes ut med agurker, meloner og bevere (ekte bevere, red.anm)

Mulig å slå av

– Hvis man ikke ønsker at webkameraet skal filme hjemmet ditt, sier Ntruder, kan man slå av tjenesten. Dette gjøres via innstillinger – Home View – aktiviteter – instillinger av aktiviteter – privat – sikkerhet – åpne – Norge – aksjoner – Ghomeview… eh.. eller var det.. nei, drit.. Det enkleste er å knuse webkameraet med ett skrujern eller andre spisse gjenstander.

– Jeg ser virkelig frem til å se denne tjenesten ta av, sier Ntruder, og avslutter med en kjapp replikk: “I see you”, sier han mens latteren rumler gjennom rommet.

3 thoughts on “Google lanserer Home View

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *