Mann trykket på ikon uten at programmet åpnet seg

Trykket mange flere ganger, fortsatt ingen respons

Det var i formiddag at blåmandagen virkelig skulle vise sitt sanne ansikt for Knut Espen Fredriksen (34). Dagen startet på vanlig vis med å komme alt for sent på jobb, grunnet en vekkerklokke “som aldri ringte”.

Men det skulle ikke stoppe der. Da han hadde drukket sin fjerde kopp kaffe med kolleger, startet han datamaskinen sin for å jobbe. Han trykker da to ganger på ikonet for Outlook (epost-program, red.anm) men det skjedde ingenting.

Outlook startet ikke

Fredriksen ventet i mange sekunder uten at noe som helst skjedde. Da gikk det opp for ham at han kanskje ikke hadde trykket nok ganger. Dermed bestemte han seg for å trykke flere ganger siden datamaskinen antagelig ikke hadde oppfattet beskjeden om å starte Outlook.

På tross av å ha trykket veldig mange ganger på ikonet til Outlook ville programmet starte opp.

Jeg måtte til slutt konsultere med IT sjefen i Oslo, forklarer Fredriksen, som sitter lokalisert i Stavanger. Han tok meg først for å være en idiot, fordi det første han spurte om var “har du prøvd å trykke flere ganger på ikonet?”. Jeg svarte han at jeg faktisk er svært PC kyndig, og spørsmålet hans fornærmet meg. IT sjefen måtte da høre med Microsoft, og komme tilbake til meg.

Etter å ha forsøkt å trykke på ikonet enda flere ganger, gav jeg opp, og gikk tilbake for å drikke mer kaffe med kollegene mine. Da jeg så vendte tilbake for å fortsette prøve å klikke på ikonet, var plutselig Outlook åpen, med noen og tyve andre vinduer i tillegg. Hva som har skjedd er mer en jeg kan fatte, men jeg har spurt sjefen om vi ikke kan gå over til Mac.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *