Møter veggen som fluer

Fortsatt stort mysterie

Arbeidsgivere landet over melder om rekordstore antall sykemeldinger. I visse selskaper er over 50% av de ansatte syke i flere uker, med begrunnelsen “møtt veggen”

NyeNyheter har fått anledningen til å intervjue en av de mange sykemeldte, som ett forsøk i å komme til bunns i mysteriet.

Gøran Hopland har møtt veggen (Foto: Flickr/William Brawley)

Vi blir møtt av en sliten og nevrotisk mann, Gøran Hopland. Han inviterer oss inn, skjenker i en kopp kaffe til oss og ber oss slå oss ned. Idet vi setter oss ned, piper det fra mobilen til Hopland, og vi ser han tynges ned av stresset. Vi tenker – “Er det jobben han ikke klarer legge fra seg? Venter han dårlige nyheter?”

– Jeg skal snakke med dere, jeg må bare svare på dette trekket, forklarer han.

Etter tre minutter med fomling på mobilen, ett par grynt og svette som renner ned pannen, er Hopland klar. Med ett smil legger han mobilen ned på bordet, plukker opp kaffekoppen og ser opp på oss, klar for å svare på spørsmål.

Hopland, du er en av svært mange som er sykemeldt med grunnlaget “møtt veggen”, har du selv noen tanker rundt hvorfor dette skjer, og særlig i så stor skala?

– Jeg kan bare snakke for meg selv. Svaret er at jeg ikke aner hva grunnen kan væ…

Mobilen piper, og Hopland stopper opp. Den piper på nytt. Tiden står stille. Vi sitter forventningsfulle og venter på at han skal fullføre setningen sin. Han ser på mobilen med måpende gap, kaffekoppen i hånden. Vi ser hans venstre øyelokk vibrere.

– Unnskyld meg litt, forteller Hopland, jeg bare må svare på disse trekkene, er dere også på Wordfeud? brukernavnet mitt er ghopland74, legg meg til da?

Vi skulle gjerne fortsatt å skildre intervjuet, men det skulle vise seg å være umulig å gjennomføre. Hopland fikk aldri sagt ferdig en eneste setning, intervjuet ble en fiasko.

Mysteriet rundt stressbølgene som fører til rekordstore antall sykemeldinger fortsetter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *