Store nøytrale demonstrasjoner foran teaterforestilling

Store nøytrale demonstrasjoner foran teaterforestilling

Kristine Bakken i protestgruppen

Dersom du har tenkt deg på premieren på Villanden neste uke kan det tenkes at du må passere demonstranter. Organisasjonen Ingen Mening har truet med nøytrale demonstrasjoner utenfor den Nationale Scene.
“Jeg gikk forbi teateret i forrige uke, og da så jeg svære plakater som annonserte premieren“, sier talsmann i Ingen Mening, Kristine Bakken. “Jeg forstod umiddelbart at jeg verken ble glad eller provosert av dette, og etter å ha snakket med resten av gruppen forstod jeg at de andre medlemmene reagerte på samme måte.”

Gruppen bestemte seg for å aksjonere, og har den siste uken skrevet nøytrale leserinnlegg, delt ut løpesedler og klistret opp plakater.
“Vi har bestemt oss for at ingen som går på premieren skal unngå å vite om vår mening om denne, som da er 100% nøytral. Teatergjengerne er nødt til å vite at vi ikke har en mening om denne forestillingen.”

Gruppen ble opprettet for fem år siden for å gi en stemme til dem som ikke hadde interesse for å stemme. De er ofte ute i gaten og deler ut blanke løpesedler. De har ytret sin manglende mening om skolegudstjenester, politikergaver og lavkarbo.

“Det hender ofte at folk kommer bort og takker oss. Jeg husker spesielt en gang da vi stod på Torgallmenningen og informerte om vårt manglende syn på Grandiosa med eller uten paprika. En middelaldrende mann kom bort til oss med tårer i øynene og takket for at vi engasjerte oss. Han hadde heller ingen mening om paprikaen, og han følte endelig at det var noen som talte hans sak.”
“Det er slike øyeblikk som gir oss kraft til å fortsette kampen”, legger Bakken til.

“Vi ønsker at alle de som sitter stille under diskusjonen ved middagsbordet fordi de ikke har en mening om temaet skal få en stemme. Før valgte mange å bare være stille, nå har vi en mulighet til å engasjere oss.”

Spørsmålet om Ingen Mening har en fremtid vil ikke Bakken svare på. “Det har jeg ingen mening om.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *