Bruker hundrevis av millioner på innsparing – gir ingen effekt

Datahypo AS, et av Norges største IT selskaper med årlig omsetning på nesten 5 milliarder fortsetter å skuffe aksjonærene. Regnskapet etter første kvartal viser at selskapet har alt for mange kostnader, tross intens fokus på nevnte område.

Are Pettersen i Datahypo skuffer aksjonærene (Foto: Flickr/ Twinfieldinternational)

– Vi forstår ikke hvordan kostnadene forblir så store som de er, forteller økonomisjef Are Pettersen. Vi har ekstremt stort fokus på innsparinger. Faktisk sender vi konstant de ansatte på innsparingskurs holdt av eksklusive og flinke kursholdere, nettopp for å få bukt med dette problemet.

Pettersen forteller at ledelsen har hatt stor utbytte av kursene.

– Vi så at vi kunne bli mer effektive rundt intern kommunikasjon, forteller Pettersen. Derfor ansatte vi 5 So-Me (Sosiale Medier, red.anm) eksperter på fulltid. Dette fordi mange av våre ansatte viste seg å være lettere å få tak i på Facebook og Twitter enn jobbmailen sin.

Motivasjonscoacher på salgsmøtene

For å sette oss selv en vinn-vinn situasjon, engasjerte vi flere anerkjente motivasjonscoacher på salgsmøtene våre. Disse skulle bidra til både bedre salg, samt fokus på kostnader. Når vi investerer 100.000,- kroner pr. salgsmøte, regnet vi virkelig med å se betydelige kutt i kostnadene, men nei, dette hjalp heller ingenting.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *