- Tomater er farlig!

Denne kan kanskje gi deg kreft. Foto: Flickr.com/photon_de

Flere mødre går nå ut og advarer mot å spise tomater etter at forskere påviste over 30 000 gener i denne grønnsaken.

«Dette var sjokkerende», sier småbarnsmor Kristine Carlsen, «min datter har spist tomater i flere år, og jeg har ikke hatt den fjerneste aning om hvor farlig dette har vært.» Hun forteller at hun fra nå av ikke kommer til å tillate en eneste tomat på familiens frokostbord.

Denne kan kanskje gi deg kreft. Foto: Flickr.com/photon_de

Fra før har hun fjernet agurken fra datterens nistepakke etter at hun leste på internett at agurker inneholdt atomer. «At de i hele tatt kan selge et slikt produkt når vi vet hvilke strålingsfare det er i atomkraft går over min forstand» sier hun. Hun håper at myndighetene griper inn og forbyr grønnsaker med gener og atomer.

Økobonde Erik Endresen fra Stranda er helt enig i Carlsens kritikk. «Dette viser hvor langt tuklingen med naturen har kommet i det moderne landbruket», sier han til Nyenyheter. «Forbrukere handler ukritisk mat i butikken mat som er proppfulle av gener og andre unaturlige tilsetningsstoffer.» Inntil vi vet noe mer anbefaler han å spise sunn økologisk mat uten gener.