Frykter færre tanker når filosofene streiker

Frits Tanken tar ut medlemmene sine i streik (Foto: Flickr/CarbonNYC)

LO–filosof som organiserer landets filosofer varsler opptrapping i filosofstreiken den kommende uken.

– Dette vil ramme hele landet, sier nestleder i forbundet, Frits Tanken. Overfor Nyenyheter avslører Tanken forbundets hemmelig plan. Et av hovedelementene i planen er å hamstre filosofiske bøker slik at folk flest får mindre tilgang på større filosofiske verk.

– Vi er klar over at dette ikke rammer de som bestemmer, men en uskyldig tredjepart, sier Frits Tanken. Og henviser videre til at det neppe er tenkt en ny tanke de siste hundre årene på Stortinget, mens det tenkes mye ellers i samfunnet. Nestlederen i LO-filosof mener Norge vil stoppe helt opp når filosofene legger ned arbeidet. – Bare tenk, jeg mener ikke tenk, men skriv at nå vil det være lite støtte å få hos filosofene hvis den menige mann trenger hjelp å sortere tankene.

Noen eksempler (hentet fra wikipedia, siden Nyenyheter ikke ønsker å være streikebrytere og tenke selv): «Finnes det en virkelighet utenfor mine tanker?», «Hva er kunnskap?», «Hva er sannhet?», «Hva gjør en handling verdifull?», «Har mennesker og dyr verdi, og er de i så fall like eller ulike?», «Hva er tid?», “Hvem er jeg?”, “Hva gjør vi her?”

De neste dagene er det ventet at filosofer fra hele landet vil troppe opp i bokhandlerne for å sikre seg filosofiske verk, planen er å skremme folk til hamstring. Filosof Tolleik Tranøy sier han gleder seg til aksjonene.

– Nå er vi så forbannet, jeg håper virkelig folk virkelig får merke det på kroppen når de f.eks. står i en Studia forhandler og ikke får tak verkene til Beauvior, Platon, Gaarder og Kierkegaard. Nyenyheter har flere journalister som nå er ute på gaten for å finne folk som frykter filosof streiken, vi vil oppdatere saken dersom vi finner noen.

Frp representant Anders And avfeier trusselbildet til LO-filosof. – Endelig streiker idioteliten! Du trenger ikke å tenke når du vet at du har rett.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *