Healing blir universitetsfag

Etter debatten om alternativ medisin på NRK går nå lege Beate Sandvik ut og ønsker at skolemedisinen skal lære av alternativbransjen.

– Jeg var som de fleste andre svært kritisk til hele denne bransjen, men etter å ha satt meg inn i hvordan bransjen fungerer, er jeg ikke annet enn imponert, sier Sandvik til Nyenyheter. Blant annet blir hun satt ut av hvor mange sykdommer de kan helbrede med så kort utdannelse.

– Det sier seg selv at når en alternativmedisiner er i stand til å helbrede alle verdens sykdommer etter et helgekurs gjør vi skolemedisinere noe galt. Vi bruker nærmere ti år på å kunne gi hjelp mot noen få sykdommer og de fleste pasienter med alvorlig lidelser er jeg nødt til å henvise videre til andre spesialister. Hun angrer nå på at hun ikke valgte å studere fjernhealing.

Dekan ved Medisinsk Fakultet ved Universitetet i Oslo, Benjamin Danielsen er enig. – Vi har sett denne trenden, og har kommet frem til at den utdannelsen vi tilbyr ikke kan konkurrere med dagens alternative marked.

Fakultetsstyret har derfor kommet frem til at årets kull i medisin er det siste. – Vi kommer fra neste høst til å tilby medisinutdannelse over fire helger. Skal du bli spesialist er du imidlertid nødt til å sette av et par kvelder også.

Til tidligere studenter vil han også rette sin oppriktige beklagelse. – Vi forstår om dere er frustrerte over at dere satte av flere år og hundretusener av kroner for å kunne helbrede andre, og så er dere ikke en gang i stand til å helbrede pasienter med uhelbredelige sykdommer. Han lover imidlertid at skolemedisinen i fremtiden vil være like effektiv som homøopati, fjernhealing og håndspåleggelse fra helbredelsepredikanter.

20120831-193554.jpg

3 thoughts on “Healing blir universitetsfag

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *