Forsker overrasket over at nei-jeg-tar-bare-denne-kjappe-lille-deilige-sjokoladeplaten bidrar til vektøkning

Forskere sjokkert når kaloriene fra nei-jeg-tar-bare-denne-kjappe-lille-deilige-sjokoladeplaten la seg rundt midjen

Denne handlingen påvirker faktisk vekten selv om det smaker godt (Foto: Flickr/JohnSeb)

En forskerteam har nå publisert svært så overraskende resultater fra en undersøkelse på hvorfor folk i vesten blir tykkere og tykkere.

– I utgangspunktet er regnestykket svært enkelt forteller ernærings forsker Hans-Kåre Håkonsen (44). Kvoten Energi inn avregnes mot kvoten energi brukt, og danner så et overskudd eller underskudd av energi. Har du overskudd går du opp i vekt, underskudd går du ned.

Forskerteamet med Håkonsen i spissen fulgte 40 mennesker over en periode på 3 år. Gruppen gikk i løpet av denne perioden opp 7 kilo i vekt i snitt.

– Dette var overraskende, fordi alle fulgte en rekke generelle råd rundt kosthold. De spiste rent kjøtt, grønnsaker og salat. I tillegg holdt de seg i aktivitet minst 2-3 ganger i uken.

Forskerene klødde seg i hodet. I snitt spiste gruppen 2100 kalorier til dagen, og brukte i overkant av 2200 kalorier. Dermed skulle gruppen ha gått ned i vekt, ikke opp.

Viser seg at nei-jeg-tar-bare-denne-kjappe-lille-deilige-sjokoladeplaten påvirker energi inn kvoten

Etter omfattende undersøkelser kan Håkonsen nå fortelle oss at også diverse søtsaker en bare kjapt spiser sånn innimellom faktisk vil øke energi inn kvoten drastisk. Til og med godteri en spiser på ferieturer vil bidra til å gi bilringene mer volum.

Nå jobber forskerteamet med å utvikle en eller annen pille en bare kan spise for å motvirke at søtsakene bidrar til vektøkning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *