Skulket unna dugnad, fellesareal ble likevel rent

Har dere opplevd ubehagelige brev om invitasjon til dugnad på fellesareal i boligfeltet? Da vil kanskje historien til Johannes Mikalsen inspirere, han oppdaget nylig en enkel og behagelig måte på å få et rent og ryddig nærområde.

“Jeg fikk et brev hvor det stod at det var mye søppel i området og de inviterte til felles dugnad for å rydde opp i dette torsdag kveld”, forteller Mikalsen til NyeNyheter. “Jeg vurderte å gå, men da det var opptil flere interessant programmer på TV, så jeg valgte å droppe det.”

(Foto: Flickr/superfantastic)
(Foto: Flickr/superfantastic)

Dagen etter fikk han seg imidlertid en gledelig overraskelse. «Hele området var ryddet for søppel. Alle de brukte engangsgrillene som jeg hadde lagt igjen fra forrige helg var forsvunnet og plassen var tom for både ølflasker og emballasjen til hamburgerne vi grillet var borte.» Mikalsen sier til Nyenyheter at han aldri hadde trodd at alt ville blitt ryddet uten at han måtte bidra. Samtidig gir dette ham muligheter til å invitere venner på fest oftere. “Jeg har ikke hatt så ofte grillfest som jeg har ønsket, blant annet fordi det har vært så mye søppel i nærområdet. Nå vet jeg imidlertid at jeg kan gå til innkjøp av både koteletter og pølser etter hver dugnad. Samtidig er det godt å vite at jeg slipper å be gjestene rydde etter seg.”
Han forteller at dette har gitt ham en helt nytt forståelse av dugnader, en forståelse han gjerne vil dele med sine medmennesker. Mikalsen har ett råd å til NyeNyheters lesere: “Dersom du blir invitert til dugnad, ikke gå. Det blir rent i området uansett.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *