Brøt isen med taxisjåfør – fortalte at været var bra for tiden

Jostein brøt pinlig stillhet ved å fortelle at været var bra

Henry taxi dirverSelgeren Jostein Valdres (43) reiste i dag morges med taxi fra Bergen Lufthavn, Flesland til Hotell Norge i Bergen sentrum. Straks han satte seg inn i taxien opplevde han en noe anspent stemning og bestemte seg for å gjøre noe med det.

– Da jeg satte meg inn i baksetet og fortalte hvor jeg skulle til, så nikket bare sjåføren, snudde seg, og begynte å kjøre forteller Valdres. Så ble det straks helt stille i bilen, en pinlig stillhet rett og slett.

Valdres lurte på om han hadde fornærmet sjåføren ved å sette seg i baksetet.

– Jeg lurte på om jeg hadde fornærmet sjåføren ved å ikke sette meg fremme sammen med ham og dermed gjøre meg til hans likemann. Når jeg sitter bak føler jeg liksom at statusen min i samfunnet stiger. Når jeg da befant meg i en situasjon der jeg på en måte var et overmenneske følte jeg at jeg skulle glede sjåføren ved at jeg ville bruke min dyrebare tid på å snakke med ham.

Brøt stillheten

Jeg kikket ut av vinduet og observerte sol og skyfri himmel. Dermed bestemte jeg meg for å fortelle dette til sjåføren. At været var fint for tiden.

Sjåfør enig

Sjåføren livnet med ett opp og bekreftet Valdres påstand.

– Jeg synes det var interessant å få i gang en dialog rundt dette sier taxisjåføren. Jeg er helt enig med passasjeren om at været er bra for tiden.

Spøkte med at det vanligvis regner i Bergen

Kronen på verket ble satt da Valdres fulgte opp sin første kommentar.

– Som en frisk oppfølgende kommentar nevnte jeg for sjåføren at det nok vanligvis regner i Bergen, så dette fine været er vel ikke helt hverdagskost.

Sjåføren bekreftet at det regner vanligvis i Bergen, og at det derfor smaker ekstra godt med en solfylt dag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *