NAV lanserer NavBook+

NAV har i all hemmelighet jobbet med det sosiale sosialsystemet NavBook+, som skal revolusjonere måten saksbehandlerne fører dialog med brukerne på.

Vi registrerer at flere og flere nordmenn bruker sosiale medier som Facebook, Twitter og Google+ mer aktivt i hverdagen sin. NAV er til for brukerne, og da må vi være der de er, sier Jonatan Hellemyr, prosjektleder i NavBook+.

Hellemyr forklarer hvordan NavBook+ er designet for å forenkle kommunikasjon mellom saksbehandlerne og brukerne.

Nå får du ikke bare tildelt en saksbehandler som før, det er jo så formelt og gammeldags. Nå blir du venner med dem på NavBook+. Dermed kan dere skrive på veggen til hverandre, eller private meldinger for de mer sensitive samtalene. Istedenfor å purre på saksbehandleren via telefon, går du nå enkelt og greit inn på profilen og poker han/henne. Du kan poke inntil en gang per halvår per sak.

Spill

For å gjøre forholdet mellom bruker og saksbehandler enda mindre formelt, kan dere samarbeide om å bygge fine bondegårder. Objekter til bondegårdene kjøpes enkelt for NavCash, det nye valutasystemet som er integrert fra dag én.

Jonatan Hellemyr forklarer hvordan NavBook+ fungerer (Foto: Flickr/Andrew Feinberg)

Alle utbetalinger fra NAV vil nå foregå via NavBook+, og utbetalingen skjer i form av NavCash, sier Hellemyr. Du kan naturligvis få utbetalt på gamlemåten også, det vil si penger på konto. Dette søker man om gjennom å skrive en veggmelding til saksbehandleren sin. Ser dere hvor enkelt dette kommer til å bli? Sier en energisk prosjektleder.

Hellemyr forklarer at alle arbeidsledige vil få jobbforslag direkte opp på veggen sin, og kan derfra kontakte arbeidsgiver.

Sparer penger

Underveis i prosessen oppdaget vi at vi også kan spare kommunen for svært mye penger gjennom dette systemet. Vi har laget ett program som automatisk sender ut veggmeldinger til alle pensjonister som bor alene hjemme. Veggmeldingen lyder: “Trykk liker om du har det bra”. Trykker da pensjonister på “liker” i løpet av noen dager, så sender vi ikke ut hjemmehjelp den uken.

I tillegg til å spare penger på hjemmehjelp, vil vi ha ett team som jobber på skift, og deres jobb vil være å legge til koselige kommentarer og trykke “liker” på ting som folk legger ut på veggene sine. På den måten håper vi å bidra til at folk får dekket sitt “hei, her er jeg, legg merke til meg” behov. Det vil koste penger på kort sikt å ha dette teamet, men på lengre sikt regner vi med bedre psykisk helse blant befolkningen, og dermed mindre behov for hjelp sier Hellemyr.

Selvangivelse

Vi kjører i gang ett samarbeid med Altinn, og fra neste år kan man automatisk “like” selvangivelsen sin. Dette tror vi kan være en morsom greie for folk som har betalt for mye skatt i løpet av forrige år, og har NavCash tilgode.

Hellemyr forteller at NavBook+ vil lanseres i løpet av fjerde kvartal i år, slik at folk kan kose seg i romjulen med å bygge nettverk på tjenesten.

5 thoughts on “NAV lanserer NavBook+

  1. Nå får NAV gi seg her altså.. først å fremst må dem få orden på disse såkalte “saksbehandlerne” sine føre dem går inn på sånn her idè… blir bare mer å mer frustrert over NAV..

  2. Nei dette var et riktig gøyalt og godt forslag. Dere glemte å legge ved en link typ: Bli medlem, Kikk her. Bare så forbaska synd at NAV skal legge ned virksomheten grunnet dårlig lønnsomhet.

  3. Sikker en litt tidlig April spøk dette :) Det er fortsatt 48 av 50 som IKKE har Kompetanse til å være saksbehandler.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *