“Stuntstemming” tar av

Trine (22) vil la røyskatten stemme neste gang.

Trine Gabrielsen (t.v.) og Eva Mork (t.h) henger seg på "stuntstemming" trenden. Foto: Flickr/antwerpenR

Den nye trenden brer seg over det norske land. Å stemme selv er ifølge noen ungdommer NyeNyheter har snakket med blitt ukult. Fenomenet har allerede fått navnet “stuntstemming” og det dreier seg om å være mest mulig kreativ i valg av partikortet man tar med seg til innsamlingsbøssen.

-Jeg vil la røyskatten min “Frode” velge stemmeseddel neste gang, sier Trine Gabrielsen lattermildt. Venninnen Eva Mork har enda ikke bestemt seg for om hun skal elle-melle eller lukke øynene idet hun går inn i avluket for å velge stemmeseddler. Gabrielsen legger til at hun hørte noen lot ungen sin på 2-3 år velge stemmeseddel, der går grensen mener hun.

Kult
-Synes stuntstemming er dritkult jeg, kan jo null om politikk uansett, så det spiller ingen rolle for meg hva jeg stemmer, sier Frank Olsen (18) som stemmer for første gang. Olsen hadde allerede bestemt seg for å ta stemmeseddelen som var nederst til venstre i stativet.

iPhone app
Det ble også lagt ut en iPhone app, som lot deg ta bilde av stemmeseddlene, hvor da appen la stemmeseddlene i ring rundt en flaske du kunne snurre på. Denne appen er imidlertid fjernet av Apple nå. Utviklerene sier de jobber med en Android utgave.

Kontroversielt
Flere partier har gått ut og advart mot denne måten å velge stemmeseddler på, bortsett fra de aller aller minste partiene som sansynligvis har alt å vinne på dette.

NyeNyheter har vært i kontakt med byråd for barnehage og skole i Bergen, Filip Rygg (KrF), og fikk noen tanker fra ham rundt dette fenomenet.

– Jeg ser ikke bort i fra at dette kan øke KrFs oppslutning og vil derfor ikke være negativ, men jeg synes vel kanskje det er kjekkere å bli innvalgt med stemmene til Ola og Kari, enn med stemmene til et par katter og noen mobilapp’er.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *