Forsker: Fulle barn ærligst

Vi kjenner alle til ordtaket: «Av barn og fulle folk får man høre sannheten».

Ole (3 1/2) var 97% ærlig etter å ha drukket seg full på vodka (Foto: Flickr/flaurella)

Etter en omfattende studie som har foregått over 5 år, kan en forsker nå underbygge ordtaket, og kan i tillegg avsløre at selv barn og fulle folk må se seg slått på målstreken når det kommer til ærlighet.

– Jeg har forsket på 4356 personer fra alderen 2 til 78 år, sier Bjørn Dyland ved universitetet i Bergen. Konklusjonen min er enkel, barn og fulle folk er ærlige de, men fulle barn er de absolutt ærligste. Særlig seksåringer, de var 100% ærlige gjennom hele forskningsperioden.

– En annen kuriositet er at single kvinner i 40 årene, som scoret en ærlighetsgrad på 87% i snitt, hadde en lei tendens til å lyve om alderen sin. Jo høyere promille, jo yngre ble de i følge seg selv, sier Dyland. – Single menn i 40 årene, var som regel ærlig på alder, men jo fullere de ble, jo mer spennende jobber sa de at de hadde.

Konklusjonen er altså klar; prater du med en full 6 åring, kan du være helt sikker på at 6åringen ikke lyver.

One thought on “Forsker: Fulle barn ærligst

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *