Justin Bieber kandidat til Fredsprisen

Protestene har vært mange og sterke. Foto http://www.flickr.com/photos/liquidsunshine49/5146648169/

Fredsprisen deles ut hvert år av en komite nedsatt av Stortinget. Rett før morgendagens offentliggjøring har vi fått en eksklusiv lekkasje som sier at Justin Bieber faktisk kan være aktuell for Nobels fredspris i år. Thorbjørn Jagland, leder for Nobelkomiteen i Norge, vil ikke fullt ut bekrefte det.

– Altså, vi lekker jo aldri prisvinnere før selve tildelingen. Men det kan jo være at dere er inne på noe der. Han har jo skapt forbrødring, eller forsøstring, på tvers av landegrenser. Småjentene på konsertene hans hyler jo fælt, men er jo ganske fredlige. Bortsett fra når de maner til krig på internett hver gang noen sier noe stygt om han.

 

Noen vil påstå at dette er verre enn både tildelingen til Obama og Al Gore tilsammen? At dere gjør dette kun for kjendiseriet rundt?

– Det vil jeg på det sterkeste avvise. Al Gore fortjente prisen, det er lenge siden noen har laget en så god PowerPoint som han gjorde om global oppvarming. Fin bruk av grafer, og han brukte en lift for å understreke hvor høy grafen var. Helt perfekt. Og ærlig talt, Jens Stoltenberg ble mye mer fredelig å ha med å gjøre etter at jeg fikset Norge et besøk av Obama. Så jeg føler vi traff en innertier der.

 

Fredsprisen i 2007 gikk som kjent til Al Gore. Han slo ut konkurrenter som Irena Sendler. Hun berget 250-550 barn fra nazistenes klør under Andre verdenskrig. Al Gore lagde som nevnt en PowerPoint. Uansett hvem som får Fredsprisen i morgen, Nobelkomiteen står ikke i fare for å vinne noen av de andre Nobelprisene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *