Obama ikke lenger robot fra Mars

Det har lenge versert teorier om at de mektigste politikerne i verden har blitt myrdet og byttet ut med roboter som kontrollerer menneskeheten. En av de mest høylydte stemmene i dette miljøet er forfatter og konspirasjonsteoretiker Bernt Gabrielsen som i forfjor publiserte boken Robotene fra Mars, hvor han hevdet at både Stoltenberg, Obama og den britiske kongefamilien egentlig er roboter fra Mars. Nå går han imidlertid bort fra disse teoriene.

“Ingen har forsøkt å ta livet av meg etter at boken kom ut”, sier Gabrielsen i et intervju med NyeNyheter. Jeg var inntil nylig overbevist om at dette var sant, men en så mektig organisasjon kan umulig la meg leve videre og spre slike eksplosive sannheter.”

Bengt Gabrielsen på konferanse i New York i 2009 (Foto: Flickr/Letcombe)

Gabrielsen har ingen utdannelse over ungdomsskolen, men har tilbrakt timer hver dag i årevis med å se på videoer fra YouTube og lese kommentarfeltet på VG og Dagbladet. “Det er her de virkelige nyhetene finnes”, hevder Gabrielsen. “I en artikkel kan en for eksempel lese om Sandefjord Fotballklubbs svake høstsesong, mens i kommentarfeltet finnes det langt mer spennende teorier om underjordiske vesner som bestikker dommere og matforgifter spillere.”

Han er lite imponert over norsk presse. “Det er sjokkerende at ikke journalistene undersøker dette selv i stedet for å overlate jobben til gratisarbeidende kommentatorer. Mange av disse har ikke engang jobb eller egen leilighet.”

Boken hans har solgt i over en halv million eksemplarer, den har blitt oversatt til 17 språk, og han har tjent gode penger på foredrag og debatter. “Det er helt utenkelig at de som styrer verden skulle ha oversett min forskning og latt meg i live. Det må bety at min teori, uansett hvor mange videoer jeg har sett og kommentarer jeg har lest, rett og slett er feil. Kanskje kommer robotene i stedet fra Venus eller Saturn?”

Dette betyr likevel ikke at Gabrielsen kommer til å gi opp kampen om å finne dem som egentlig styrer verden. “Jeg kommer nok til å tenke ut en ny teori snart, forhåpentlig en som kommer til å selge like mye som forrige bok”, sier han “Jeg vinner uansett, enten treffer jeg blink eller så får jeg beholde livet.”

På spørsmål om han virkelig mener dette, eller om boken kun er et forsøk på å tjene penger på folk paranoia svarer han: “Enkelte kynikere vil selvsagt beskylde meg for å dikte opp teorier for å tjene penger. De tenker at jeg blir fristet til å skrive om gale teorier, slik at dem som egentlig styrer ikke ser meg som en trussel, men det vil være uhederlig. Slik jeg ser det er den beste metoden å avsløre de egentlige makthaverne å legge ut en teori, for deretter å vente. Er jeg ikke død innen ett år, tok jeg nok feil.”

I konspirasjonsmiljøet er imidlertid reaksjonene hovedsaklig negative. På et forum hvor disse teoriene blir diskutert kalles Gabrielsen for en forræder og han beskyldes for å motta penger fra robotherskerne. Noen spekulerer imidlertid i om det virkelig er Gabrielsen som står bak disse uttalelsene, eller om han har blitt skiftet ut med en robot fra Mars.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *