Studie viser at det er den som tar det nest siste kakestykket som er ego

Redd for å spise det siste kakestykket? Nå bør du være redd for å spise det nest siste (og selvsagt også nå nest-nest siste)

Ny studie viser at i 86,747% av tilfeller der kaker serveres vil det siste kakestykket ligge igjen da ingen tør å ta det. Alle er tilsynelatende “mett” når verten spør om ikke noen skal ha mer kake. Nå kan forskere vise til at de virkelig store egoistene er de som tar det nest siste kakestykket.

Kakeentusiast Martin Karlsen advarer mot å ta det nest siste kakestykket. (Foto: Flickr/Son of Groucho)

– De som rasker til seg det nest siste stykket overlater nemlig den etiske problemstillingen om å forsyne seg med den siste godbiten til noen andre, forteller kakeentusiast Martin Karlsen. Vi håper gjennom denne publiseringen av studieresultatene å få folk til å forstå hvem som egentlig er de store kake-egoene der ute.

Åpner for nytt problem

Karlsen innser samtidig at resultatene kan føre til en skummel dominoeffekt.

– Vi innser at dersom ingen lengre tør være dusten som forsyner seg med det nest siste kakestykket, vil nå egoisten være den som forsyner seg med det nest-nest siste kakestykket, osv osv. Dermed kan vi ende opp med at ingen tør å sprette kaken engang. Dette problemet er ingen piece of cake å løse avslutter Karlsen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *