Entreprenørfirma vil revolusjonere effektiv bilkjøring ved å fjerne fartsdumper

Mener fartsdumper gir bilførere en dårlig kjøreopplevelse

Vil fjerne fartsdumpene (Foto: Flickr/MikeSchinkel)

Mange klager på veistandarden på norske veier. Nå har et entreprenørfirma gjort analyser som viser at ved å fjerne fartsdumpene på samtlige veier landet over, vil bilistene oppleve umiddelbar bedring.

– Her er det jo ikke snakk om å legge til noe, men å fjerne noe, forteller Hans Gjertsen, daglig leder i Vei Entreprenørene AS – så dette vil ikke koste all verden. Fartsdumper er uansett utrolig ubehagelige å kjøre over, det er nesten som man skulle tro de ikke var laget for bilførerne i det hele tatt.

Bedre drifstofføkonomi

– Fartsdumpene er i praksis designet for at du skal måtte bremse ned før du kjører over dem. Jeg får jo ikke engang kommet opp i behagelige 80-90km/t før neste hersens fartsdump engang. Alle vet at å bremse ned og akselerere kraftig vekselvis gir svært dårlig drivstofføkonomi. Som om ikke dette var nok er det ikke alltid man legger merke til disse fartsdumpene. Dersom man sitter og skriver en tekstmelding risikerer du å ødelegge hele fjæringssystemet. Nei, fartsdumpene må vekk.

Prioriterer å fjerne fartsdumpene langs skolene

Gjertsen mener at de første fartsdumpene som må vekk, er de langs skolene.

– Når jeg har levert guttene på skolen – litt sent ute som vanlig – må jeg bremse ned i nesten 40 km/t for hver hump. Førti kilometer i timen! Her tror jeg de fleste er enig med meg i at noe må gjøres raskt avslutter Gjertsen.

2 thoughts on “Entreprenørfirma vil revolusjonere effektiv bilkjøring ved å fjerne fartsdumper

    1. du finner dem i 50-soner også, men veldig dårlig formulert denne artikkelen her. i mange 40-soner i området jeg bor der det er fartsdumper må man nesten ned i 15km/t uten at man nesten hopper på dem, farstdumpene i dag er lagd så “bratte” at de er veldig ubehagelige å kjøre over, de er lagd like elendig som veiene våres.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *