Tschudi skal bistå Helse-Støre

Regjeringsendringene: Nyenyheter har møtt Norges nye helseminister; Jonas Gahr Støre. Han lover blant annet mer dialog og prosesser i helsevesenet. –Slik satt vi Norge på verdenskartet i diplomatiet. Nå skal vi også kjøre lengre prosesser med de som er dødssyke lover den nye helseministeren.

Støre mener videre det er en stor fordel at han har kontakter i de øverste lagene i Norge. –Med min kontakt med Tschudi blir det ikke noe problem å få plass et nytt sykehus i Sør-Varanger, forteller Støre mens han smiler bredt.  Nyenyheter er kjent med at den kommende nyttårsfesten til Støre og Tschudi  vil ha som tema hvor de nye sykehusene skal bygges.

Særlig har A-Hus vært rammet av mange skandaler og mye negativ omtale. Den tidligere utenriksministeren er skråsikker på at han har en modell for å håndtere krisen. –Her kan helsevesenet lære mye av diplomatiet, forklarer Støre. –Når vi diskuterer verdensfreden er det ikke hvor du skal som er poenget, men at du er på vei. Det er ikke resultatet som er det avgjørende, men at man er i en prosess. Helsevesenet er blitt altfor resultatorientert, poengterer Aps nye redningsmann på helsefeltet.

Statsråden inviterer nå til en bred dugnad for å få saksfeltet på stell. Han har allerede invitert opposisjonspolitikerne til en studietur til Sudan. – Jeg er spent på om Siv fortsatt mener det er noe galt i Norge etter at hun har sett sykehusene i Sudan, humrer Støre.

Foto: Jascha400d / sxc.hu

One thought on “Tschudi skal bistå Helse-Støre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *