NAV legges ned

Feilvurderte markedet, klarer ikke skape lønnsomhet

Administrerende direktør Haakon Sverresen annonserer nedleggelse av NAV (Foto: Flickr/Neurofibromatosis)

På en direktesendt pressekonferanse melder Adm. dir. i NAV, Haakon Sverresen nå at de legger ned hele virksomheten sin. Over 10.000 personer står nå uten jobb.

Selskapet legger ned fordi eierne ikke lengre har tro på at trenden med negative resultater kan snus, og er grundig lei av å spytte penger inn.

Lett å få kunder, vanskelig å tjene penger på dem

Eierne til NAV mener at det hele tiden har handlet om å bygge opp en solid kundemasse. Selskapet kan skilte med rundt 500.000 faste kunder, men de klarer rett og slett ikke tjene penger på dem.

Vil hjelpe de oppsagte

Det går i disse dager ut et skriv til de berørte ansatte. De bes kontakte NAV for råd til veien videre.

– I denne vanskelige situasjonen er det viktig at de ansatte føler at de får hjelp. Her regner vi med at NAV vil gjøre jobben sin, og håndtere situasjonen på best mulig måte forteller Sverresen.

NAV legges ned med umiddelbar virkning. I intern NAV terminologi vil “umiddelbar virkning” si at selskapet er ferdig nedlagt en gang mellom 2019-2023.

– Nå har vi satt i gang prosjektgruppe for å planlegge “prosjekt nedleggelse”. Prosjektet har topp prioritering så lederne i NAV vil møtes til diskusjon og klargjøring av førprosjektet til prosjektgruppen allerede sommeren 2013.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *