Far beklager tidligere stolthet over datter

Bendik Eliassen, småbarnsfar til lille Heloise (5) går i dag ut i media og tar sterk avstand til tidligere stolthet for datteren. I bildet over ser vi tilbake på da han var stolt over henne. Nå vet han bedre.

Jeg husker da lille Heloise ble født, jeg tok bilde av henne og delte både via MMS og på Facebook, forteller Eliassen i et intervju med NyeNyheter.

Da dattera tok sine første skritt var han også kjempestolt, og fortalte dette til alle sine venner. Det samme hendte da hun uttalte sine første ord.

Statistisk sett lite imponerende

Et søk hos Statistisk Sentralbyrå gjorde det imidlertid klart at dette ikke var så veldig imponerende. Et flertall av norske menn blir angivelig fedre, og da var det egentlig ganske tåpelig at han ble stolt av dette. Det samme oppdaget han om de første skrittene.

Jeg var kjempekry der og da fordi jeg trodde at dette var unikt, men så fant jeg ut at de aller fleste barn klarer dette. Det samme gjelder for hennes første ord. Jeg innser nå at å bli stolt av dette er som å bli selvgod for at jeg klarer å stå opp om morgenen.

Eliassen ønsker nå å presisere at han tidligere stolthet var noe forhastet og at han burde ha studert statistikk allerede under konas graviditet.

Ikke verdens skjønneste datter

Jeg har allerede fortalt henne at hun ikke verdens skjønneste jente og at det ikke er imponerende at hun snart skal begynne på skolen.

Han lover at han ikke kommer til å bli imponert med mindre hun komponerer en opera eller forstår beviset for Fermats siste teorem før fylte fjorten. Ekspert på kommunikasjon og selvrealisering, Trond de Blinde kaller dette “egofella”.

Mange som får barn blir voldsomt selvopptatte og klarer derfor ikke å realitetsorientere seg, sier han som selv har valgt bort barn.

One thought on “Far beklager tidligere stolthet over datter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *