Ny type svindel lurer tusener

“Nigeriasvindlerne” alliert med norsk tolk – vi er ille ute

Politiet slår alarm etter å ha mottatt anmeldelser fra flere tusen nordmenn som er blitt svindlet på grovt vis de siste ukene. Svindelen foregår ved å sende ut epost til tilfeldige personer med et tilbud de ikke kan si nei til. Tidligere har slike svindelforsøk vært enkle å gjennomskue, men ikke nå lengre – Svindlerne har byttet ut Google Translate med en tolk.

– Jeg har blitt forsøkt svindlet i alle årene jeg har hatt epost, sier Kjetil Henriksen (55). I alle år har det vært superenkelt å gjennomskue skurkene. Stod det for eksempel “Hei Min navn dr. Charles Christopher, og Univeristetet Utah USA deg vil sende penger ha AND vær snill kontakte på email nå regards dr. Charles now” så lyste varsellampene med en gang.

Umulig å gjennomskue

Henriksen forklarer hvordan en epost skrevet på såpass godt norsk kan lure selv den mest skeptiske nordmann.

– Etter jeg fikk eposten, ringte jeg Roger for å avklare detaljene. Etter å ha overført 25.000,- for administrative kostnader i forbindelse med overføringen av millionene til kontoen min, har all korrespondanse med Roger opphørt. Når du får en mail på korrekt norsk så er det ikke svindel. Slik har det alltid vært, så hvorfor skulle jeg mistenke Roger Mill for noe som helst?

Politiet uten spor

Politiet kan fortelle NyeNyheter at de foreløbig står uten spor i saken. Samtidig forteller de at tipsene strømmer inn på mail.

– Det er korrekt at vi har mottatt en stor mengde tips, men foreløbig tør vi ikke handle på dem – de kan jo være svindelforsøk.

One thought on “Ny type svindel lurer tusener

  1. +505 er landkoden til Nicaragua. Landkoden til Nigeria er +234. Nigerianske telefonnumre har åtte sifre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *