Slik får du ungene til å hjelpe til hjemme

Du har gjort alt feil til nå

Sliter du med unger som nekter å rydde rommet, gå inn på kjøkkenet med tallerkenen etter middag eller henge opp klærne etter seg? Slapp av, følger du disse rådene vil ungene garantert gjøre som du vil.

Gi dem en grunn til å hjelpe til

Det er viktig for barna å forstå hvorfor de skal hjelpe til. Si for eksempel til dem at dersom de rydder rommet sitt nå, så skal de få en Playstation 4 med to kontrollere og ett år med Playstation Plus inkludert. Si dette, og du skal se hvordan barna formelig løper ut og rydder.

Eller du kan fortelle dem at dersom de tar ut og inn av oppvaskmaskinen, så kjører dere direkte til elektrobutikken og kjøper en iPad Air 2 til hver av dem. Vi lover, kjøkkenet vil skinne på null komme niks!

Hold lysten ved like

Neste gang dere vil ha ungene til å rydde kan man for eksempel kjøpe større TV slik at de får enda større nytte av Playstation 4’en. Slik kan man holde lysten ved like. Så har man Xbox One og hundrevis av andre morsomme ting tilgjengelig.

På disse måtene forstår barna hvorfor de skal gjøre det du ber dem om. Dermed vil det bli langt lettere for dem å akseptere oppgaven du pålegger dem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *