GPS hang seg opp – kjørte 250 kilometer for langt

Daniel Pettersen (20) skulle onsdag denne uken kjøre fra Bergen til Stavanger, men alt gikk ikke helt etter planen.

Det ble totalt 500 kilometer ekstra kjøring på Daniel Pettersen (Foto: Flickr/dodge challenger1)

– Jeg er født på nittitallet sier Pettersen, og er vel i det som kan kalles “GPS generasjonen”. Vi stoler fult og holdent på at GPSen skal lede oss frem, og vi vet ikke opp og ned på kart. Kartet i seg selv er jo greit nok, men uten en prikk som viser hvor vi er, er vi hjelpeløs. Pettersen legger til at selv om det var utrolig kjipt der og da, velger han å le av det nå i etterkant.

– Jeg plottet adressen inn på GPS enheten min som vanlig, og begynte å kjøre. På ett eller annet tidspunkt hengte hele GPSen seg opp. Veien fra Bergen til Stavanger er jo så og si bare rett frem, så jeg la ikke merke til at noe var galt. Når jeg kjører så er jeg litt i min egen verden, musikk, YouTube, SMS, Facebook og Twitter tar litt fokus vekk fra ting som skilter og slikt. Jeg regner jo med at GPSen skal skrike ut “Ankomst!” når jeg skal stoppe, men det skjedde jo ikke denne gangen, da enheten hadde hengt seg helt opp.

– Det var først da lyset til reservetanken slo seg på, og jeg så meg rundt etter en bensinstasjon jeg oppdaget blunderen. Jeg la merke til ett skilt som pekte mot en avkjørsel til Dyreparken, og tenkte straks “Shit”..

Pettersen sier at fremover kommer han til å fokusere litt mer på vei og skilter når han skal ut på langturer, men samtidig legger han til at GPSen legges ikke på hyllen.

– Jeg vet fortsatt ikke opp og ned på kart, men jeg får følge mer med på om den henger, samtidig som jeg må få med meg skilter og avkjørsler, avslutter Pettersen.

One thought on “GPS hang seg opp – kjørte 250 kilometer for langt

  1. “musikk, YouTube, SMS, Facebook og Twitter tar litt fokus vekk”

    Lever inn lappen nå er du snill…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *