Mann (42) saksøker Facebook

Det var etter at Facebook nylig endret på forsidedesignet at livet tok en uventet vending for mannen som ønsker å være anonym siden han har nok problemer. Vi har intervjuet mannen, som vi for enkelhets skyld kaller ”Per”, via Facebook-chat.

 

Hvordan startet dette ”Per”?

– Jo, jeg hadde i lengre tid brukt Facebook til å flørte med gamle kjærester fra ungdomstiden. Profilbildet mitt er jo fra den gang, sånn at de skulle kjenne meg igjen. Det medførte at det som i ungdomstiden var et noe slapt utseende plutselig virket som den kjekkasen når det tilhørte en på litt over 40. Det var jo moro å få litt respons på utseendet, om enn 20 år for sent.

Kan du beskrive for oss hva det var som skjedde som gjør at du vil saksøke Facebook.

– Jo, altså Facebook har regelrett ført meg til kanten av skilsmisse. Når de kom med denne ”spionruta” oppe til høyre oppdaget nemlig kona at jeg skrev slibrige kommentarer på bildene til disse ekskjærestene. Jeg har alltid følt at Facebook var stedet jeg kunne være trygg på at mine data var godt ivaretatt, så jeg er selvsagt dypt sjokkert.

Hva har din kone gjort i ettertid?

Foto http://www.flickr.com/photos/gideonvanderstelt/3178318802/

– Det første hun gjorde var å endre forholdet til ”Det er komplisert”, samtidig som hun begynte å poste store mengder av ”Love Hurts” på veggen sin. Dette rammer altså ikke bare meg, men også de rundt oss. Hun har og lagt ut bilder av meg slik jeg ser ut nå, heldigvis rapporterte noen det som støtende før ekskjærestene mine rakk å se det.

Har du gjort noe ut over det varslede søksmålet mot Facebook?

– Jeg har startet protestgruppen ”Vi som vil ha det gamle designet tilbake – Ja altså det forrige, ikke det som var før der igjen som vi skulle ha tilbake sist eller de fem gangene før.” Den har fått stor oppslutning etter at jeg la til alle jeg kjente uten å spørre.

 

Oppfølging: Etter at vi publiserte intervjuet fikk vi følgende melding fra ”Per”

– Oi, nå la jeg nettopp ut link til artikkelen på Facebook og noen klarte å kjenne meg igjen! Nå endra nettopp kona fra ”Det er komplisert” til ”Singel” og seks av kameratene mine likte det!

Likte du denne artikkelen? Abonner på siden