Pastor vil begrense ølsalget

Pastor Jakob Heine vil begrense ølsalget (Foto: Flickr/andrewrennie)

Den unge metodistkirke pastoren Jakob Heine går nå i bresjen for å skjerpe inn tidspunker for når en skal ha lov å handle alkohol i vanlige dagligvarebutikker.

Heine foreslår at all alkohol må være betalt i kassen senest klokken 15:00 på hverdager, og 10:00 på lørdager. Vi spør han om ikke dette vil gjøre det vanskelig for folk med 8-16 jobb å kjøpe seg kveldspilsen.

– Jo selvsagt, sier pastor Heine smilende. Jeg legger jo ikke skjul på at alkohol er djevelens verk, og dersom Jesus, gjennom meg, hindrer dem i å få drikke alkohol, ja da.. da blir det ekstra fløte i kaffen for å si det sånn.

Pastor Heines hjertesak på lang sikt, er å fjerne ølsalget helt, men innser at det ikke er mulig å gå direkte til øl-forbud.

– Å begrense ølsalget til senest klokken 15:00 vil jeg si meg fornøyd med i fase én, sier Heine. Det er jo ingen som kjøper alkohol om morgenene uansett, så vi vil faktisk hjelpe vanvittig mange mennesker på denne måten, sier han smilende.

Vi spør pastoren om det ikke er nettopp de som har behov for alkohol klokken 07:30 om morningen, er de som egentlig trenger beskyttes mot seg selv?

– Eh, nå, altså. Jesus sa til meg at… altså. WHAT WOULD JESUS DO sier bare jeg, avslutter en fortumlet pastor.

One thought on “Pastor vil begrense ølsalget

  1. så va det den kontrollen igjen…. tror dere må se på hva som kan endres i drikke kulturen Norge. Man får aldri folk til å slutte å drikke.. men man kan ha en kultur som ikke driver til så mye drikking. Det var mye bedre før, da det ikke fantes så mange mennesker som absolutt måtte se penger i alt, det var bygdefester i regi av f.eks idrettslag, og ingen måtte tømme lommeboka for en kveld på byen. Kjekke arrangementer  hvor man tok med egen drikke. Det begynte i syv åtte tiden og var slutt kl 01:00. når drikkeposen var tom.. så var den tom. Alle følte seg velkommne og det var lov til å røyke. Vi satt ikke i forspill fra 4-5-6 tiden til 11 på kvelden og drakk før vi gikk ut.. tenk hvor fulle de kan bli på alle de timene???? og dette skyldes røykeloven! Så drikker de enda mer når de kommer ut…. ikke rart de blir dritings!! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *