Finner sterke meninger

Eva Nordås i Sitatmegleren. Foto http://www.flickr.com/photos/pietroizzo/1889478174

Mediene blir stadig mer tabloide og behovet for uttalelser som skaper overskrifter øker. Gründerbedriften Sitatmegleren mener å ha revolusjonert dette markedet. De har utviklet et system som skal gjøre det lettere for media å finne personene som gir sitatene og ikke minst vinklingen de ønsker. Tjenesten er i oppstartsfasen, men allerede er mange kjente mediafjes med. Vi har fått en demonstrasjon av tjenesten hos Eva Nordås, Media Matchmaker hos Sitatmegleren.

– Det vi gjør er rett og slett å spleise de som kan gi medieoppmerksomhet med de som ønsker det. Personer som ønsker å komme i avisen legger inn hva de er i mot, hva de kan blir rasende over, sjokkert osv.

 

Hun viser oss noen eksempler.

Siv Jensen. Foto http://www.flickr.com/photos/fremskrittspartiet/5718967840/

– Om vi tenker oss at en journalist har intervjuet Jens Stoltenberg om lavere oljepengebruk i statsbudsjettet. Så ønsker hun å få et motsvar til intervjuet. Vi søker på “jens + oljefondet” og får øyeblikkelig opp at Siv Jensen kan tenke seg å fremstå som både “skuffet” og “sjokkert” i saker som angår disse søkeordene.

 

Er dette kun en kontaktbase, en slags telefonliste med spesielle søkeord tilknyttet?

– Overhodet ikke. Vi har tilført merverdi ut over dette. Noen mennesker er så ofte i media at trykket kan bli stort. Derfor kan vi tilby automatiserte uttalelser. La oss for eksempel søke på “FrP kritiserer eldreomsorgen.” Systemet foreslår da en automatisk uttalelse fra Jens Stoltenberg, “Arbeiderpartiet har under den siste regjeringen doblet antall hender i omsorg.”

 

Faksimile forsiden Aftenposten Aften 28.09.11

Er det kun konkrete saker som “eldrepolitikk” eller “FrP” som kan legges inn som søkeord?

– Det er og mulig å legge inn forskjellige tema, for eksempel innvandring. Eller kritikk mot en spesiell gruppe. Når Aftenposten Aften her om dagen hadde overskriften “Se, en sporty pakistaner” brukte en del redaksjoner ganske lang tid på å ringe rundt til personer med pakistansk bakgrunn for å finne noen som var fornærmet. Med vårt system hadde de kunnet fått treff ved første forsøk!

Det ser ut til at journalister går en enklere arbeidsdag i møte. Vi i NyeNyheter.com fortsetter inntil videre med vår journalistiske metode til vi ser hvordan dette utvikler seg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *