Øyvind ble ansatt av Fasebook, ikke Facebook

I går kunne vi lese om Øyvind Kinsey som hadde fått seg jobb i selveste Facebook. Gleden skulle imidlertid vise seg å være kortvarig.

Faksimile fra BA.no

– En forbanna vits, sier bergenseren Øyvind Kinsey. Jeg er klar over at jeg burde se at det stod “Fasebook” på papirene jeg signerte, men hallo, jeg var jo relativt ivrig kan du si, så jeg leste vel ikke så nøye. Jeg trodde jo selvfølgelig det var Facebook det dreide seg om.

Edward Hope, eier og daglig leder i Fasebook, en lokal bokhandler i California forstår Kinseys skuffelse.

– Jeg skjønner godt at Kinsey er skuffet over dette, da han trodde han skulle gjøre karriere i selveste Facebook, men vi var ganske klar i dialogen vi hadde med nordmannen, så han må ha skumlest noe voldsomt for å ha klart å forveksle selskapene.

– Jeg er bare så sint og skuffet, sier Kinsey. Her må jeg, en av verdens beste mennesker på teknisk og sånt, reise hjem til Bergen igjen. Jeg skal faen meg slette hele Facebook kontoen min i protest, freser han.

Ikke navnespekulasjon

– Fasebook har eksistert i 30 år, startet av min bestefar faktisk, sier Hope. Så det var før den sosiale tjenesten kom inn i bildet.

Vi viser Hope gårsdagen BA, og forklarer at Øyvind ser på seg selv som en utvikler i toppsiktet i verden, som skal få bra betalt. Vi vil vite hva Hope har skrevet i epostene som har fått bergenseren til å tro dette.

– Vel, vi trenger teknisk bistand til webshoppen vår, og i følge LinkedIn har han kvalifikasjonene som skulle til, sier Hope. Men at det vi skal ha gjort, er så komplisert at det nesten ikke kan forklares engang, er vel en mildt overdrivelse, legger han til.

– Det er vel mer snakk om å legge til funksjoner for nyhetsbrev på epost og slikt.

Han nevner også at han skulle få bra betalt?

– Ja, som vi har skrevet på epost til ham, så vil vi gi ham en bra lønn, uten at vi har snakket noe mer konkret om dette. Igjen må nordmannen ha trodd at han skulle få en toppjobb hos ett velstående selskap, og antatt at pengene skulle strømme inn.

– Men han er fortsatt hjertelig velkommen hos oss, forteller Hope, selv om vi forstår at det ikke blir helt slikt han trodde.

– GLEMMESAK, skriker Kinsey når vi nevner at jobbtilbudet står ved lag. – Nå skal jeg nemlig starte mitt eget nettsamfunn. Da kan jeg fortsatt bo hjemme hos mamma, også kan jeg lage hele det forbanna sosiale nettverket fra bunnen av, i NOTEPAD. SÅ flink er nemlig jeg, avslutter bergenseren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *