App redder liv – Gir deg siste nytt innen nyeste nyere forskning

Roger Hansen forteller oss om EtTrygt (Foto:KoryeLogan)

Blir du forvirret når du ene uken hører at for eksempel kaffe er sunt, mens du andre uken hører at inntak av kaffe er direkte selvmord?

Da er du ikke alene. Nyere forskning viser jo hele tiden ting som kommer i konflikt med forrige nyere forskning. Hvordan skal man holde styr på hva som er farlig og ikke? Nå er reddningen her; programmet EtTrygt.

– EtTrygt er et program du installerer på PC eller mobil, sier utvikler Roger Hansen. Programmet fungerer ved at du taster inn navnet på varen du ønsker å konsumere. Programmet kontakter så databaser som til enhver tid inneholder siste versjon av “Nyere forskninger” fra hele verden, og viser deg om maten er trygg eller ikke.

Programmet har allerede vært gjennom en omfattende testperiode med stor suksess.

Her får vi en demonstrasjon av programmet, skjermbildet tok Hang selv da pølse var farlig forrige uke (Foto: Flickr/monty.metzger)

– Jeg har vært beta tester av programmet i 5-6 måneder, sier Espen Hang. Det er rett og slett ett fantastisk program, og det har allerede reddet liv og helse minst ett par-tre ganger. Senest i forrige uke faktisk. Jeg skulle til å spise Grandiosa med middagspølse på, en kombinasjon jeg lærte av min far. Heldigvis tastet jeg inn “Grandiosa” og “middagspølse” i programmet, som straks skrek “RED ALERT!”

– Det skulle vise seg at nyere forskning har funnet ut at pølse kan gi eksem i nakkeregionen. Tenk om jeg hadde spist pølse den dagen, jeg tør ikke engang tenke på det, sier Hang. Så jeg frøs ned pølsene, tilfelle de skulle være trygge igjen ved ett senere tidspunkt.

NyeNyheter forstår at Hangs pølsefrykt er over allerede?

– Ja, i dag er pølser trygt igjen. Nyere forskning – altså forskning som er nyere enn den jeg nevnte, fant ut at pølse er trygt, og da er det jo bare å tine opp pølsen, og lage seg en pølsegrandis, ler Hansen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *