Folkene bak Scrabble er for opptatt med å spille Wordfeud til å saksøke Wordfeud

Ordspillet Wordfeud som ble lansert i august 2010 har blitt en megahit over hele verden. Håkon Bertheussen, skaperen av spillet, tjener 75.000 kroner dagen på at du og jeg sitter og plasserer bokstaver på ett brett.

Nøkkelen for populariteten er antagelig at folk har spilt spillet i alle år, men da under navnet “Scrabble”. Faktisk er Wordfeud så likt Scrabble, at NyeNyheter lurte på hvorfor folkene bak Scrabble ikke har saksøkt Bertheussen sønder og sammen for plagiat.

Vi dro til Mattel, selskapet som eier rettighetene til Scrabble i Norge for å spørre om hvorfor de tillater Bertheussen å tjene gress på noe som i praksis er deres eiendom.

Vi møtte opp på Mattels kontorer til avtalt tid, men kunne ikke finne ett eneste menneske. Etter å ha banket på døren til en 5-6 kontorer som viste seg å være tomme, fant vi hele gjengen inne på konferanserommet.

Folkene bak Scrabble er for opptatt med å spille Wordfeud til å saksøke Wordfeud (Foto: Flickr/Ed Yourdon)

– Åh, stemmer, vi skulle ha møte i dag, sier Espen Mo, administrerende direktør i Mattel. Bare to sekunder, skal bare gjøre noe ferdig her, sier han mens han trykker på mobilen sin og sier til en kollega: “argh, Frank, 81 poeng for det der? vel, jeg skal ta igjen ledelsen, hehe”

Faktisk sitter alle sammen på dette rommet og trykker på mobilen sin.

Vi må senere skuffet dra fra Mattles kontorer uten intervju med Espen Mo. Vi forsøkte flere ganger å få ham i tale, men måtte hele tiden “vente to sekunder”.

Det begynner altså å demre for oss hvorfor Wordfeud får kjøre på, tross sin åpenbare plagiering av Scrabble.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *