Middelaldrende mann overrasket over at internett virket, selv om startsiden.no var nede

Den 54 år gamle Gunnar Berntsen har i likhet med mange på hans alder for lengst lagt sin elsk på Internett. Nettaviser, nettbank, Facebook og e-post er bare ett lite knippe av tjenestene Berntsen benytter seg av daglig.

Jeg er blitt glad i internettet, virkelig, sier Berntsen. Men her om dagen skulle jeg lese litt nyheter, så jeg gikk som som vanlig inn på Internett og trykket på VG. Men ingenting skjedde, så jeg prøvde å slå av og på skjermen, uten at det hjalp. Etter jeg hadde tatt sikringen og ventet ett par timer, satt jeg den den inn igjen, og slo på datamaskinen.

Når datamaskinen endelig var startet igjen, prøvde jeg igjen spent å trykke på Internett, men kom bare inn på en rar side, noe med at “startsiden.no er utilgjengelig” eller noe i den dur. Æsj, tenkte jeg, så var internettet ødelagt altså.

Ba om hjelp

Gunnar Berntsen er far til en kar som har en dame som har en bror som kjenner en i redaksjonen vår, og nevnte redaksjonsarbeider fikk en bekymret telefon fra Berntsen.

“Hei Ole (nevnte fyr i redaksjonen vår red.anm) det er Gunnar her. Du jobber jo med sånn data, kan du hjelpe meg? Internettet er ødelagt.”

For å gjøre en lang historie kort, sier Berntsen, det skulle vise seg at både VG og andre plasser på Internettet faktisk virket. Men når de bare ligger løst der ute er det jo umulig å finne dem, så jeg er glad at internettet (startsiden.no, red.anm) virket igjen ganske raskt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *