Gutt fikk mindre enn 30 gaver på julaften

Espen Pettersen (9) gledet seg som mange andre barn til julaften, en dag med glede, god mat, og ikke minst julegaver. Dessverre for lille Espen skulle julen bli til et mareritt – han fikk bare 27 pakker på julaften.

Jeg gledet meg sånn til jul, og nå er alt bare dumt, sier en trist, men tapper liten gutt. Jeg fikk ikke 30 pakker engang, og om ikke det var nok, så hadde pappa kjøpt en billig Huawei dritt, istedenfor iPhone som jeg sa jeg skulle ha.

Butikkmannen sa den var like god, men mye billigere, skyter pappa Frode inn.

Dustejul, bryter det ut fra Espen.

Slipper unna med advarsel

Barnevernet har naturlig nok blitt koblet inn i saken, og saksbehandler Morten Iversen forklarer at foreldrene slipper unna med en advarsel denne gangen.

Vi ble informert om saken rundt klokken 21:05 den 24. desember, sier Iversen. Det var sjokkerte familiemedlemmer som ringte oss rett etter alle pakkene var pakket opp. Vi vurderte å sende ut en politipatrulje straks, men lot være, da vi anslo sannsynligheten for at foreldrene skulle stikke av som svært liten. Foreldrene har vært samarbeidsvillige, og ydmyke i forhold til denne sak, som nå altså avsluttes med en advarsel, og påbud om å ordne opp i forholdene.

Vi er glade for at saken nå er ute av verden, sier pappa Frode. Jeg byttet i dag telefonen til en iPhone, og jeg og min kone kjøpte 10 gaver til, så nå er alle glade, og vi har fått oss en alvorlig lærepenge.

71 thoughts on “Gutt fikk mindre enn 30 gaver på julaften

 1. Hehe, var dette en spøk? God parodi på barnevernets “arbeid” er det jo absolutt :-P

  1. Ender opp som klagere fordi andre gir penger til mat for sultende Afrikanske barn og andre som sulter fordi de samme klagerne har spist opp maten deres.

 2. Sjokkerende om dette var sant, foreldrene burdet straffes for å ha gitt så dårlig oppdragelse til barna sine, heilt utrolig. Og løsningen enda værre kan ikke tru at det var tanken til barnevernet som absolutt burdet reagere nu i etter tid, hvor dumme foreldre er de ikke som bytter telefon forde dritt ungen klager, og kjøper 10 gaver til??? hvis det hadde vert hva advarselen betydde fra barne vernet så burdet de mistet jobben og fått bot. jeg er heilt sjokkert. Håper dette var en spøk.

 3. Selvfølgelig bare tull i dette tilfellet, men at det finnes bortskjemte unger der ute som reagerer på så godt som sammme måte på julaften fordi de er mifornøyde, tviler jeg ikke på et sekund.
  Men som Reidar sier; det er mer foreldrenes feil enn ungenes. Noen, faktisk mange flere enn man ønsker å vite, har ikke evner som foreldre i det hele tatt, og kjøper seg fri fra ansvaret og ubehaget med å oppdra.

 4. fy faen eg får ringa barnavernet eg og då for eg fekk ikkje 20 presangar eingong!!!!

 5. Det er sikkert godt ment på sin måte, men skribenten retter baker for smed og tråkker på grupper som ikke kan forsvare seg selv. Til skribenten har jeg dette å si: Hvorfor angriper du barna? Niåringer kan ikke gå til rette med deg og forvare seg, eller komme med det vi voksne ville kalt et fornuftig innspill i debatten. Det vet du når du skriver dette, og derfor er det dårlig gjort av deg å henge ut niåringen som bortskjemt og forkjælt. Du skaper et falsk bilde av barn og av hvordan barn er, og gjør deg morsom på bekostning av mennesker som bokstavelig talt ikke rekker deg til hofta. det er uetterettelig og ikke en gang særlig morsomt. Som journalist burde du vite at forbrukskulturen er skapt av voksne, og valgt målene dine deretter.

  Og hvorfor henge ut barnevernet? Barnevernet er ikke bare et system eller et begrep, men består av levende, engasjerte mennesker om enn aldri så underbetalte, som gjør en tung jobb de færreste av oss ville maktet. Innsatsen til disse menneskene i det  å forsvare de svakeste og gå inn i konflikter vi andre helst lukker øynene for, fortjener bedre enn nidord og uthenging.

  Eller sagt på en annen måte: Skivebom, og ikke en gang særlig morsomt.   

  1. Veldig morosamt rabulsa. Er du quinde uten pelz på ryggen skal du få en klem av meg:)

 6. ok det der må väre en bortskjemt drittunge han ska väre glad han får gaver i det hele tatt

 7. Drittungen skulle hatt mere juling enn mat og ikke fått en jævela gave. Tror nok att det er flere som er slik i dagens sammfun.

 8. Det heter “et mareritt”. Ubestemt artikkel intetkjønn skrives med én t. Tallordet “ett” viser mengde og passer ikke i denne setningen.

 9. Forstår godt frustrasjonen. Har selv vært der. Veldig viktig å være klar over forskjeller i de offentlige beregningsreglene… Der barnevernet tillater at man trekker fra antall MYKE gaver så teller kjipe NAV disse med i totalen, noe som senker minstestandarden (som ikke har vært indeksjustert siden 1988).

 10.  Jeg har over 30 julaftner på samvittigheten som sesongarbeider som proff julenisse- tro meg, dette er for mange en realitet.  Mange skillsmissebarn “kjøpes” av forsmådde fedre- eller mødre og ikke minst besteforeldre- som prøver å holde plassen sin i hieriakiet.  Jeg har blitt kjeftet opp av små illsinte unger som ikke fikk DEN gaven.  Mest sørgelig er kanskje reaskjonene til foresatte som desperat gir etter og lover nye gaver så fort butikkene åpner.

 11. gi nå guttungen hva han vil ha + litt mer så han ender opp der han sannsynlig ender opp, som en utakknemlig selvsentrert egoistisk lallende idiot med en hjernecelle i virksomhet. jøyemeg for en nyhet å presantere, trur faktisk han er ikke den eneste lille missfornøyde snørrvalp som går rundt der ute.. 

  1. stakkers guttunge,noen folk burde ikke hatt lov å fått barn en gang!!!!!!!!!!!!!!

 12. regner med foreldrene er høyt premierte foreldre.. begge foreldren burde vært satt i gapestokk på torvet med rumpa bar,til skrekk og advarsel. for det er i realiteten ikke guttungen det er noe feil med men hvordan foreldrene her viser en så totalt fraverende av korrekt opplæring. grenser faktisk til barnemisshandling av værste sort om du spør meg….

 13. Jeg vet ikke helt hva som var mest teit. denne historien eller kommentaren under. Det må være kommentarene. :P For jeg har da selv sett bortsjemte unger som griner over at de ikke får det de ønsker seg. Trur ikke mange av disse borsjemte ungene får noen partner for livet når de vokser opp med den holdningen de har. Må lære barn å være litt mer takknemmelig for ting de får. alt vokser ikke på trær.

  1. Joda, det er etterhvert ganske mange slike så sannsynligheten for at de treffer på likesinnede er økende :)

 14. Minner meg om den første harry potter filmen med dudleif og dei 37 bursdagsgavene sine ;)

 15. © 2011 NyeNyheter | Ikke tro på alt du leser på Internett – Abraham Lincoln
   

  Dette fant jeg nederst på siden. Kjære du som leser: Bruk hodet, og skill mellom ironi og egentlige meninger som kommuniseres direkte i klar tale.

 16. Her må man jo granske foreldrene og finne ut om de faktisk har prioritert å kjøpe gaver til flere istedenfor å kjøpe bare til sønnen.
  Og i tillegg så må jo barnevernet også undersøke hvorfor denne gutten ikke har fått alt han kan peke på.
  Vi må huske på at vi jo betaler halv skatt i desember og derfor er det naturlig at vi skjemmer barna bort med utallige gaver og luksus i julen.
  At vi skal ha penger igjen til regninger o.l. i januar spiller ingen rolle.

 17. Er det 1. April nå? at det finnes såppas bortskjemte unger vet alle, men jeg nekter å tro at barnevernet støttet gutten. Er dette en spøk?

 18. øøøøøøhm vil bare pointe ut at han burde vært skuffet om han fikk iphone framfor Htc wildfire -.-

 19. Det eneste en slik  drittunge skulle fått var et kraftig “nakkadrag” så det ble godnatt !!!

  Og slike foreldre skulle blitt listet hos barnevernet med store, røde bokstaver !!! Advarsel, barnemisshandlere !!!

 20. jeg fikk 4 pakker til jul. Da er vel jula for meg en høytid jeg burde glemme. For meg er dette en Høy tid med en grønn jul.

 21. omg…. Really ? Å barnevernet koblet inn !! Dette går bare ikke an. jeg er i sjokk Detta må være en stor spøk…. kan ikke tru det jeg leser. . Tenk på de som ikke har mye penger og ikke stor familie som ikke får halvparten av gavene enn det han fikk. her er det noe skikkeli gæli……. Kanskje barnevernet heller kan hjelpe de som ikke får noe enn bortskjemte unger som får alt for mye i dagens samfunn…. Sjokkkkkkkkk…….

 22. LOL! Skjer med alle disse tullesakene? Altså, de setter first world problems som en artikkel og folk tar det seriøst? 

 23. Barnevernet gir foreldrene en advarsel, og kobler nesten inn politiet, bare fordi en unge ikke fikk 30 gaver, og at iPhone 4 ikke lå blant de 27 han fikk?? Drittunge…

 24. Hehe..utrolig :) vet ikke hva som var mest vittig her..historien,eller kommentarene hvor folk tror dette var seriøst!!at bv ble koblet inn å greier..lol..en god latter fikk jeg meg ihvertfall :) Bra skrevet :)))

 25. Det er DERES sosiale representasjon. Hele konseptet med “juleaften” that is.

 26. haha når jeg var på den alderen var jeg heldig om jeg fikk 15 – 20 gave. må kontakte barneverne nå og få erstattning ass :-P

 27. Galt med folk til dags? jeg fikk 6-7 presanger, jeg er 17 år, skal jeg låse meg inn på rommet og begynne og gråte!? jeg er under barnevernet også! skulle vell fått litt ekstra med penger av de så jeg kunne kjøpe noe til meg selv. OMG!! jeg får ikke noe av det jeg peker på ingenting, Jeg får noe men det er vist det er en liten penge!.. Herregud foreldre, unger har det best om de får lov til og lære seg livet, bli moden på en tirlig alder, lære seg og ta hond om pengene, jobbe litt for dem. da lærer de seg ting mye fortere og bedere!!.( foreldrene mine er også skilt)

 28. Når jeg leser i kommentarfeltet blir jeg minnet på hvor abnorme mengder idioter som ferdes der ute.

 29. Helt enig med joffe 69,han skulle hatt juling ,og blitt hevet rett i køys,,og ikke fått noen av gavene,de skulle blitt gitt til barn som ville satt pris på gavene

 30. Dette er et eksempel på små forpulte drittunger som ikke er vant til noe anet en å få få få og beordrene foreldrene rundt som slaver forde en er foreldrenes lille satanunge.

 31. hahahaha x) jeg må bare le xD hadler ikke om hvor mange gaver man får x) tenk på de som ikke har mat eller kler i det hele tatt!

 32. Hei, jeg er 17, jente, og jeg fikk mindre enn 15 gaver på julaften, så slutt å grine. Jeg er forsåvidt glad for det jeg fikk, i og med at jeg respekterer og er glad for at disse menneskene faktisk tok seg tid og penger til å kjøpe noe til meg.

  Jeg tror ikke dette er veldig seriøst though, når jeg leste det heeelt overste på siden. Det bare, minte meg på at det man leser på internet ikke absolutt er seriøst. MEN hadde det vært seriøst, så har du min reaksjon over! haha.

 33. Hadde dette vært sant hadde dette vært for dumt,
  og en seriøst bortskjemt unge som hadde trengt å lære litt om livet.
  Men ser det at forfatteren prøver fortelle oss noe , egentlig bra skrevet :)

 34. Skulle vert mitt barn så kunne de bare hentet krapylet, noe mer julepakker å bytting av telefon hadde det hvertfall ikke blitt…….. makan til bortskjemmt uhyre, noen dager i barnevernets forvaring hadde vert til pass………….

 35. Jeg synes der altid for mye ting på rumpa hans!!!! foreldrenes feil å kjøpe de tingene som han vil ha.first må lære barna å spare penger etter det, kjøpe de ting,som han likker.

 36. Skulle ikke forundre meg om dette ligger ubehagelig nærme virkeligheten enkelte steder.

 37. Fantastisk! Og det er mye sant i dette som skrives her, dessverre. Jeg tror det er på tide å reversere litt i kontollert tilstand, for crash-landingen kommer om ikke lenge. Bedre å prøve kontrollert landing enn å gå i spinn!

 38. Hadde det vært min sønn så måtte han nøyd seg seg med 1 gave. Makan til oppførsel på ungene i dag. Å dere forelder. Det er dere som gjør ungene derers sånn som får i både hueog ræva!!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *