Sexgal hypokonder tilstår hacking av Dagbladet

Foto: flickr.com/photos/sharynmorrow/2066716643/

Gutten, som i dag er 19 år, ønsker ikke å stå fram med navn. Hackingen ligger forholdsvis langt tilbake i tid. Det sosiale stigma mot sexgale hypokondere er også fortsatt stort, til tross for innsatsen han gjorde den gangen for å få begge gruppene fram i lyset. For tre år siden hacket han Dagbladet. Dette skulle endre avisen for alltid.

– Det startet når jeg var en 15-16. Var ny i hackermiljøet og skulle gjøre et stunt for å  få kred. Tenkte at å hacke en av norges største aviser måtte være stort, mye oppmerksomhet. Så jeg la naturlig nok ut ting jeg var interessert i, sex og helsestoff. Folk måtte jo se at her var det noe i gjære, ikke minst regnet jeg med at Dagbladet ville nekte for å stå bak disse greiene. Så kunne jeg stå fram å ta æren.

Det gikk ikke helt som planlagt. En hel uke hacket han seg inn i avisens databaser og endret på hvilke artikler som skulle kjøres fram og la inn puppebilder der han kunne. Når han ga tilbake kontrollen og kjøpte Dagbladet neste mandag var ikke resultatet som ventet.

– Når jeg plukka opp avisa den dagen tenkte jeg at nå kom det til å være store overskrifter med beklagelser og tilbaketrekking av mye av det rare jeg hadde lagt ut. Til min store overraskelse hadde de bare enda mer av det samme! Det var pupper og helsestoff så langt øyet kunne se.

– Etter at jeg hadde sjekket meg for struma, testikkelkreft, hovne mandler og hemoroider som var den dagens oppslag, hacket jeg systemene deres på nytt for å sjekke hva som hadde gått galt. Jeg oppdaget e-postkorrespondanse som viste at de hadde opplevd en eksplosiv økning i antall lesere. Det var gått ut beskjed til journalistene om å kjøre på med enda flere artikler som de jeg hadde lagt ut på tull.

– Her om dagen så jeg at de hadde en overskrift med “- Jeg har drept mor” og under kjørte de saken “Slik sikrer du arven din.” For oss gamle hackere er det hyggelig å se at yngre generasjoner kommer etter.

 

Noen ære for hackingen fikk han aldri. Han sørget derimot for at sexgale hypokondere endelig fikk en avis de følte representerte deres syn på verden, noe vi antar må ha vært en etterlengtet befrielse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *