Organisasjon vil utsette tvungen pappaperm til ungen er stor nok til å være med på fisketur

En organisasjon ved navn Fedrene vil nå gå hardt inn for å endre foreldrepermisjonsordningen. De mener at ingen fedre har nytte av å være hjemme med små, hjelpeløse spedbarn som ikke gjør annet enn å sove, drite og spise uansett. NyeNyheter dro ut for å ta en prat med talsmannen for organisasjonen, Thorleif Gulbrandsen (49). Vi var heldig å nå han like før han skulle på en 7- dagers laksefisketurne.

Thorleif Gulbrandsen vil endre på foreldrepermisjonsordningen (Foto: Flickr/DG Jones)

– Alle fedre er selvsagt veldig glad i barna sine, men ingen har særlig nytte av å bruke tid med dem før de er store nok til å være med på fisketurer og slikt, mener talsmannen.

Gulbrandsen mener det er naturstridig å tvinge voksne menn til å skifte bleier, varme melk om natten og gå trillevognturer hele dagen lang.

– Kall en spade for en spade, fedre er ikke laget for slike tulleting, tordner det plutselig fra Gulbrandsen. Vi ser for oss at mor tar ansvar frem til skolealder, og far starter på permisjonen sin etter det. En far skal lære barnet de viktige tingene, som å fiske for eksempel. Har du noensinne forsøkt å lære en ettåring å fiske? sier han med fast blikk.

Gulbrandsen er ikke redd for eventuelle reaksjoner fra sinte, moderne mødre. Han mener nok er nok, det er på tide at menn viser hvem som er det sterke kjønnet.

– Ideen til organisasjonen kom idet samboeren min ble gravid, forklarer Gulbrandsen. Selvsagt ingen planlagt hendelse i vår alder, men slikt skjer jo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *