Engangskode brukt om igjen – eksperter slår full alarm rundt nettsikkerheten

Eksperter verden over slår nå full alarm, og advarer mot å logge seg på tjenester som nettbank, altinn, aksjehandel og lignende. Grunnen er at det nylig ble oppdaget at en engangskode ble brukt om igjen.

BankID engangskode ble brukt om igjen (Foto: BankID)

– Systemene skulle jo være idiotsikre, for helsike sier en stresset programeringssjef i BankID, Roar Aarseth. Da vi oppdaget dette, varslet vi leverandører av tilsvarende tjenester verden over, og nå jobber vi sammen med å finne en god løsning på problemet.

Uavhengige eksperter hevder at hele systemet med engangskoder nå må skrotes i sin helhet.

– Det er klart at vi ikke kan leve med ett system som bruker en engangskode to ganger, det er jo ren logikk, sier uavhengig ekspert Frank Arnøy.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *