Gamle kjente møtte hverandre ved en tilfeldighet to ganger samme dag

NyeNyheter starter året med en mystisk gladsak. En utrolig sak fra virkeligheten. Det sies at lynet aldri slår ned to ganger på samme sted – vel, det kan være vi må revurdere hele den teorien.

Det var en sen fredag ettermiddag. Knut Lorentzen skulle innom Rema 1000 for å handle litt småsaker.

De to barndomsvennene Knut Lorentzen (t.v.) og Petter Olsen (t.h) traff hverandre to ganger på samme dag. (Foto: Flickr/Tobyotter)

– Jeg husker jeg nettopp hadde hentet meg ett par brød, og skulle til å se etter noe godt pålegg, forklarer Lorentzen. Da så jeg min barndomsvenn Petter stå borte ved bakevarene. Jeg gikk straks bort og hilste på ham, og vi mimret og snakket om gamle dager. Utrolig stas.

– Det var kjekt å treffe på Knut, sier Petter Olsen. Han og jeg lekte mye sammen som små, så det var stas å få mimre litt om fortiden, smiler Petter fra øre til øre.

Men dette var altså bare begynnelsen. Vi har alle ved en tilfeldighet møtt på en gammel kjent på en butikk, så historien hittil er selvsagt ingen nyhetssak. Vi får Knut til å forklare hva som skjedde videre.

– Jeg hadde takket Petter for praten, og vi ble enige om å ta en kaffe en dag, selv om vi begge vet hvordan slike avtaler vanligvis går.  Jeg fant frem de siste tingene på handlelisten fra kona, og skulle gå til kassen. Men jeg trodde nesten ikke mine egne øyne da jeg kom dit. Hvem var det vel ikke som stod rett foran meg i køen? Jo, min barndomsvenn Petter som jeg hadde truffet en gang tidligere samme dag. Jeg tror vi begge fikk gåsehud, og begynte å lure på om det er noen høyere makter som kontrollerte situasjonen. Hva er sannsynligheten for at du treffer en fyr du ikke har sett på 15-20 år, to ganger på samme dag?

Petter og Knut har nå bestemt seg for å faktisk, virkelig dra ut og drikke kaffe sammen, og ikke bare avtale sånn løst og uforpliktende som man vanligvis gjør.

– Nå tør vi ikke annet, sier Petter. Når du opplever noe slikt som dette, begynner du jo å stille deg de litt større spørsmålene i livet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *