Homofile skeptiske til at svært konservative kristne får adoptere

Frykter unormale oppvekstskår

Skeptisk til at svært konservative kristne får adoptere (Foto: Flickr/Paul-in-London)

En gruppe samfunnsengasjerte homofile går nå hardt ut mot at svært konservative kristne har lov til å adoptere, eller enda verre – få sine egne barn. Argumentene fra gruppen er mange, og debatten rundt temaet er naturligvis het. Skal svært konservative kristne få lov å til å adoptere? Er det en menneskerett å få barn?

- Alle barn har rett til å vokse opp i et trygt hjem som for eksempel ikke nekter deg banale ting fordi det står i en gammel bok, forteller homofil og talsmann for aksjonsgruppen “Fjern konservative kristnes rett til å adoptere” Bård Einar Sanden. Vi hører historier om foreldre som forteller barna sine at de skal brenne en evighet i helvete dersom de rører sin egen tiss, hvordan kan vi la være å kreve strengere regler rundt slikt?

Gruppen er bekymret for at barn med svært konservative kristne foreldre kan være ekstra utsatt for å bli mobbet på skolen.

- Det er klart, når du som 12 åring kan mer om mosebøkene enn Justin Bieber, vil du lett kunne bli et mobbeoffer, sier Sanden. Skal svært konservative kristne par sitt ønske om å få barn, overgå barnas interesser? Nei, mener vi.

Oppdatering:
Barnevernet signaliserer støtte til aksjonsgruppen, og vurderer nå å sikre omsorgsovertakelse rett etter svært konservative kristne får egne barn.

- Dette bekrefter bare at vi ikke kjemper en forgjeves kamp , sier en glad homofil mann.