VG-journalister i harnisk etter mann brente VG

Journalistklubben i VG lover grusom hevn etter at det ble klart at en ukjent mann i går innrømmet å ha fyrt i peisen med et eksemplar av Verdens Gang. Det var i dag store demonstrasjoner i gatene i Oslo og Bergen og opptil flere ble skadet.

Den ansvarlige mannen, som nå befinner seg på hemmelig adresse beklager hendelsen og hevder at han trodde det var et eksemplar av Se&Hør han la i ovnen. «Det var aldri min intensjon å støte VG-journalistene, og jeg har aldri tidligere brent avisen deres eller brukt den til å pakke inn fisk.»

(Foto:commons.wikimedia.org/wiki/User:Mahlum)

Desksjef i VG, Johannes Almberg, akspterer ikke unnskyldningen, og lover reaksjoner. «Dette var et angrep på vår avis, på våre artikler og våre ideer. Opp til flere av journalistene hadde brukt opptil en halvtime på å skrive en artikkel, og flere av våre fotografer hadde ofret flere søvnøse netter på å ta et bilde av Tone Damli Aaberge i bar overkropp. Vi finner oss ikke i at noen viser så lite respekt for vårt arbeid.» Han kan ikke garantere at ikke noen av hans kolleger ikke vil ty til voldelige reaksjoner.

Karsten Steinsrud, førsteamananuensis i politisk journalistikk ved Universitetet i Oslo, tror at denne hendelsen vil styrke ekstremistene på begge sider. «På den ene siden har vi Stopp VG-fiseringen av Norge, en gruppering som ønsker å kaste ut alle VG-journalister og legge ned avisen. På den andre siden har vi kjendisavdelingen i VG, som ønsker å fylle avisen med pupper og sladder om nye forhold.» Han håper på at de mer moderate partene vil gå i dialog, samtidig som han håper at media ikke kun fokuserer på de ekstreme. «Det finnes mange VG-journalister som ønsker en modernisering av avisen, som ønsker dype politiske analyser og en morsom Laffen, men disse slippes alt for lite til.»

3 thoughts on “VG-journalister i harnisk etter mann brente VG

  1. Jeg har aldri kjøpt VG. Jeg leser ikke VG. Det er vi menner som får skylda. Bestandig. Derfor.

  2. Så flott at VG slår tilbake mot rasismen i folkedypet ! Nå må folk flest ta seg sammen ! VG er en hellig avis. Er det så vanskelig å forstå ? Avisen har tjent folket i 1400 år, og vil fortsette sin ekspansjon verden over. VG-brødrene er krenket, og vil ty til alle kjente og ukjente metoder for å stoppe hatet og grumset. VG- u- Akhbar !!!1

  3. Erm… seriøst? Hallo, eg jobber for tiden som renholder. En gang kom en mann opp ved siden av meg og mimet at han vasket veggen, mens han lagde gnikke lyder. Kjente ikke fyren og han sa ingen ting til meg heller. Eg fant dette støtende mot mitt yrke. Laget eg et nummer av det, gikk eg til pressen? NEI! Si meg da hva i svarte dette er for noe? Dette er en spøk ikke sant?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *