Jente (14) alene i friminutt fordi at Lotte sa til Tine, som sa til June, som sa til Pia, som sa til Anja, som…

Silje sitter nå ensom i frikvarterene, men vet at etter skolen, kan hun få vite alt sladderet som hun har gått glipp av fra skoledagen. (Foto: Flickr/ labdog2010)

Rådal: Dagen startet verst mulig for Silje (14), da hun fikk vite av Rita (14) at venninnegjengen ikke lenger hadde tid til henne i frikvarterene. Gjengen skal være en av de mest populære jentegjengene på Rå Skole, og Silje tok utfrysningen tungt.

– Det hele skal ha begynt med at Lotte sa til Tine, som sa til June, som sa til Pia, som sa til Anja, som sa til Helene, som sa til Ulla, som sa til Heidi, som sa til Ylva, som sa til Rita at det var for mange i jentegjengen. Hvis de skulle rekke å snakke om alt i frikvartene, måtte èn kuttes, og det ble meg, sier Silje til NyeNyheter, der hun sitter helt alene på en av skulpturene i skolegården.

Lengre frikvarter

Silje vil nå ha lengre frikvarter, så hun kan henge med sine tidligere venninner, da hun er redd for å gå glipp av de siste ryktene på skolen.
Tenk om jeg plutselig henger med noen som er upopulær, det ville ødelagt ryktet mitt her på Rå for alltid.

Iver Brøsh, kontaktlærer, og lærer i norsk og gym, sier:
Det er trist for Silje, siden det er den populæreste jentegruppen som har utfryst henne. Hun kunne forsøkt å henge med gjengen til Vilde, men det er en tapergjeng.

Kortsiktig løsning

Rektor på Rå Skole, Daniel Lindrup, sier han ikke kjenner til situasjonen. Han mener likevel det er uaktuelt å gjøre frikvarterene lengre.
Det vil være uaktuelt å endre på frikvarterene, da måtte vi jo skiftet navn til fritjueminutter, og det høres jo bare rart ut.

Silje har likevel fått til en kortsiktig løsning på problemet
Jeg har kommet til en nødløsning, som inngår å henge med venninnegjengen etter skoletid, inntil skolen vedgår at jeg har rett, og øker frikvarterene med 5-10 minutter. Det har skjedd før, ettersom storesøsteren min hadde friminutt når hun gikk på ungdomsskolen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *