Luksusfellen Uten Grenser: India

Indiske Ambuda Chandrasekhar kjøper ris istedenfor å betale gjeld – får nå hjelp av Luksusfellen

Får hjelp av Luksusfellen – Vansker med å godta at kuen måtte selges (Foto: Flickr/vincent desjardins)

Det er ikke bare vi nordmenn som kan havne i “luksusfellen”. I høst vil TV3 sende sin nye satsing “Luksusfellen Uten Grenser”, der de folkekjære økonomiekspertene Silje Sandmæl, Christian Vennerød, Cecilie Lynum og Magne Gundersen hjelper folk utenfor landegrensene. Først ut er India.

14 barns alenemoren Ambuda Chandrasekhar (53) har de siste årene kjøpt ris istedenfor å betale ned på sin avdødes mann spillegjeld. Hver måned kommer krav og trusler fra kreditorene, men Ambuda ignorerer dem og mesker seg istedenfor med ris.

– Gjelden bare vokser og vokser, og jeg klarer ikke tigge fort nok, sukker Ambuda.

Får hjelp av ungene, men det holder ikke

Ambuda har 14 barn, og hun vet hvor hele 9 av dem er hen. De 9 hjelper sin mor så godt de kan, men de ser forgjeves at hun slett ikke ordner opp i økonomiproblemene sine – pengene de gir går bare til ris.

– Det er trist å se mor slik, sier Abhinav (6). Jeg jobber 12 timer på fabrikken, 6 dager i uken, og pengene jeg gir til mor virker å gå inn i et bunnløst sluk. Men jeg er glad i mor så jeg håper dere kan hjelpe henne.

Spiser hver eneste dag

Etter at økonomiekspertene har analysert Ambudas kjøpsvaner har de avdekket at hun de siste årene har kjøpt såpass mye ris at hun har spist hver eneste dag. De har eksempler på at hun innimellom har spist hele to rismåltider daglig. I tillegg har hun en ku som hun av og til får melk fra.

– Det er klart at dette ikke kan fortsette, sier økonomiekspert Christian Vennerød. Kuen må selvsagt gå, og hennes voldsomme matforbruk må vi få bukt med.

Førstkommede lørdag kan du se to episoder på rad. Først Luksusfellen Uten Grenser – klarer økonomiekspertene å få Ambuda på beina igjen økonomisk? Deretter ser vi Frode Hangemyr (22) som har 750.000,- i studielån og har det veldig vondt fordi han kjøper biler og motorsykler hele tiden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *