Setningen “Neida, så…” ikke lengre garantert samtalestarter

FOTO: Flickr/ Andrew Feinberg
Jostein Holmen (t.v) Trond Ingrebrigtsen (t.h) FOTO: Flickr/ Andrew Feinberg

Bergensfirmaet Jolé AS hadde i dag innkalt teknikere for å fikse noen mindre feil på møteromsutstyret sitt.

Jostein Holmen (41) fra IT selskapet ETEA og Trond Ingebrigtsen (37) fra kaffeselskapet HotStuff ble begge bedt om å vente på at et møte skulle ta slutt, slik at de kunne ta fatt på oppgavene sine.

Her skulle de to mennene oppdage at setningen “neida, så…” slett ikke er noen garanti for hverken småprat eller dypere samtaler.

– Vi hadde stått og skult på hverandre i rundt ti minutter forteller Holmen. Til slutt bestemte jeg meg for å slå av en prat. Jeg er kanskje ikke så veldig sosial av meg, så jeg tenkte å kjøre sikkert, og gav mitt største smil mens jeg sa “neida, så…”

– Da han smilte til meg og sa “neida, så…” så åpnet jeg munnen for å svare, men oppdaget plutselig at jeg var helt blank. Jeg ante ikke hva jeg skulle si, så jeg ble stående og se på ham forteller Ingebrigtsen.

Reddet av tissetrengt møteleder

Holmen og Ingebrigtsen stod slik i fem minutter, helt til folk – med en tydelig tissetrengt møteleder i spissen – begynte å strømme ut fra møterommet de ventet på at skulle bli ledig.

One thought on “Setningen “Neida, så…” ikke lengre garantert samtalestarter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *