NAV tilbød vanlig jobb til kunstnersjel

Ikke alle er like imponert over behandlingen de får i det offentlige, men få har grunn til å reagere like sterkt som kunstnersjelen Markus Antonsen. Etter å ha avbrutt grunnfaget i filosofi hadde han behov for penger og i den forbindelse oppsøkte han NAV.

Jeg kom inn på kontoret til behandler Johanna Petersson og hun fortalte meg at hun hadde funnet en jobb jeg kunne søke på. Umiddelbart antok jeg det var noe meningsfullt, som reisereporter, forlagsredaktør eller som leder av et litteraturhus, noe i tråd med mine evner.

Dette var imidlertid ikke det konsulenten hadde i tankene, hun tilbød Antonsen en helgejobb på en Statoilstasjon, med mulighet for fast ansettelse.

Jeg ble så sjokkert at jeg først trodde hun spøkte, men da jeg forstod at hun mente alvor valgte jeg bare å reise meg og gå.

Han kan fortelle om lignende opplevelser hvor mennesker ikke aksepterer at han er spesiell, men aldri så graverende som i dag.

Det hender at funksjonærer ikke tillater at jeg går rett forbi køen i banken, og ikke alle kontrollører på bussen aksepterer at sultende kunstnere må få reise gratis. Likevel har jeg aldri opplevd en slik behandling før. Skal jeg selge pølser på bensinstasjon for å tjene til livets opphold? Hvem tror de jeg er? Et vanlig menneske?

Psykolog Eric McArnes som jobber med unike mennesker kan bekrefte at mange av disse opplever mistenkeliggjøring og hån når de nekter å innrette seg etter de reglene som gjelder for vanlige mennesker.

Mange blir beskyldt for å være late når de takker nei til jobber for vanlige mennesker. Det er på tide at folk flest aksepterer at kunstnersjeler bør slippe å gjøre alt det vi vanlige mennesker jobber med, sier McArnes i en kommentar til NyeNyheter.

Nav legger seg flate

Nyenyheter kontaktet Petersson, og hun legger seg umiddelbart flat.

Jeg hadde ingen idé om at Antonsen var en kunstnersjel som bare venter på å få utgitt første roman så snart den er ferdigskrevet.

Hun lover at i fremtiden vil ikke dette gjenta seg. Samtidig lover NAV at de vil gå gjennom rutinene sine slik at bare vanlige mennesker får tilbud om vanlige jobber.

24 thoughts on “NAV tilbød vanlig jobb til kunstnersjel

 1. «Likevel har jeg aldri opplevd en slik behandling før. Skal jeg selge pølser på bensinstasjon for å tjene til livets opphold? Hvem tror de jeg er? Et vanlig menneske?”
  Hahahaha, Patetisk.
  Blir faktisk ganske irritert når jeg ser slikt, at andre mener de er noe enda høyere “rangert” eller mer spesiell enn andre og da burde få premie uten å være med i konkurranser eller arbeide for det.

  Hvis han vil oppnå noe, så er ikke første stopp hos nav. Skal man nå noen plass, så stå opp for seg selv, og ut å søke, arbeide opp sin egen status. ikke la noen andre søke jobber for deg. snakke for at du skal få arbeid.

  For meg, via det jeg kopierte, så ble første inntrykket av personen der veldig dårlig. Bryr meg langt oppi om han har den såkalte “kunstnersjelen” eller ikke.
  Den type oppførsel er bare helt patetisk.
  Hva har han da som gjør han til et “Uvanlig menneske”?

  1. Og dere vandrer som lemen ut i havet. Er man ganske full av fordommer, så har man faktisk veldig vondt for å se humor der han faktisk finnes. Sånn som i dette intervjuet. mvh
   Geir A. Næss

   1. Geir A. Næss, du liker å vise at du har bedre forståelse for humor, ironi og sarkasme enn andre. Det er ganske fordomsfullt å dømme folk for å ha fordommer på bakgrunn av en missforstått satire.
    Det finnes også slike mennesker som det handler om, jeg vet selv om en firebarnsfar som nekter å ta en jobb på Rema på 6. året, fordi han er fullstendig opptatt av å ha en jobb han kan dille rundt og gjøre som han selv vil, i hans verden er det å bli vaktmester. Han er like virkelighetsfjern som personen i artikkelen. Det er mulig å bli lurt av denne uten å være et dårlig menneske.

     1. Du er sikkert en bra stor idiot selv, som må komme med en drittkommentar med anonym og feig profil på en 3 mnd gammel sak. Kos deg med deg selv.

 2. Seriøst, han trenger en tur til Psykiater, aller helst legges inn på Lier mentale sykehus for å få fiksa seg selv. Å få tilbud om en jobb på Statoil i dag med fast ansttelse er ikke bare å få og han burde heller takke ja til det enn å være få dagpenger. Det er mange arbeidssøkere som gjerne kunne jobbet på Statoil for å få slippe å leve på støtta fra Nav. Nav burde også stoppe stønader til vedkommende fordi han motsir seg selv når han ikke takker ja til jobber som Nav kommer med i fatet. Andre brukere må fylle ut søknadsskjemaer, gå på intervjuer og stå på ganske mye for å komme inn i arbeidslivet, mens her er det en forskrudd bruker som går i mot alt Nav står for. Legg deg inn å få sjekka hodet ditt, for det er ikke Nav det er noe galt med nå, de har faktisk gjort jobben sin til en forandring og skaffet en bruker en jobb…..Det er mange kreative kunstere som kombinerer det kreative med en dagjobb.

  1. Og ennå har du ikke skjønt at dette dette er spøk. Et ganske dårlig forsøk på ironisering over ” kravstore arbeidsledige”. Trist for djeg, men sågreip du begjærlig muligheten til å få luftet egne fordommer. Den er grei.

 3. ^^ Morsomt lite kåseri som ligner veldig på en sak fra i fjor, men som den gang hadde rot i virkeligheten.

 4. Heldiggvis er det en spøk, og en dårlig en. Det er bullshit fra forrige århundre at “kunstnersjeler” hevder de har krav på spesialbehandling.

  MEN:

  Når man har mastergrad i kunst, og bruker all sin tid samt egne midler -uten noen garantier for salg- på å produsere utstillinger som er åpne og GRATIS tilgjengelige for allmennheten, så skulle det BARE MANGLE at man kunne kreve et statlig honorar på 200.000 i året.

  Se å finn noen andre å gjøre til syndebukk, for vi profesjonelle kunstnere har nå fått nok av dette tullet.

  1. Spøken er jo genial…

   Og slik du ser det så skal da alle som har en utdannelse få betalt 200.000 av mine skattepenger i honorarer om de må jobbe gratis for å få seg en jobb eller klare å tjene til livets opphold???

   Det finnes ingen garantier her i livet, og alle vet at kunst er et tøft yrke der de færreste klarer seg økonomisk.. Så enten får du forandre utdannelsen eller så får du regne med å ha en annen jobb ved siden av.. En kunstner skal ikke ha mer rett på økonomisk hjelp enn noen andre!!!!

  2. Hadde Picasso, Da vinci og Cezanne mastergrad i kunst? Og studielån. Har man talent så er det val bare å sette igang å produsere og selge..?

  3. Man utdanner seg ikke til å bli kunstner, det er stort sett bare talentløse vestkant-wannabes/realisere meg selv mennesker som løper ned kunstskolene. Det blir som med alle andre talenter, man trenger trening og øving, man ikke alle er elitespillere i fotball bare fordi man har gått på fotballskole. Skulle kunstnere han noe på skolen å gjøre er det for å lære seg noe om hvordan man tjener penger på sin kunst med de evnene de besitter, ikke å utdanne seg til “kunstner med “statsstipend”. Det er en meget liten gruppe mennesker som liker å bruke penger på alle latterlige “kunstverk”. De aller fleste kunstverk er så fæle at ingen vil bruke penger på de uten at personen som har laget de er kjent.
   Ingen selvdefinerte kunstnere jeg kjenner jobber vanlig. Jeg hadde en nabo som hadde studert filosofi og jeg spurte han dessverre om jeg han hadde fått seg jobb. Fornærmet snudde han seg og sa, jeg jobber ikke jeg er filosof!
   Når ble du filosof av å lese andres filosofier spurte jeg. Det var siste gang han ville snakke med meg. Selverklærte filosofer og kunstnere vil det alltid finnes, men de bør ofte heller jobbe på en bensinstasjon eller på Rema.

  4. Om man har mastergrad i runking og bruker all sin tid på det, så har
   man heller ikke garantert intekt. Drosjesjåfører og vikarer har heller
   ikke garantert lønn, burde de også få statlig honorar. Trist å lese at
   du har blitt tvunget til en kunstnerutdannelse, men kan anbefale
   omskolering og voksenopplæring dersom du får lov til dette ;)

  5. Ikke siden forige århundre har kunstnerskjeler krevd spesialbehandling sier du, men det er bare frem til nå siden du nettopp gjorde det samme ved å kreve 200k I året fordi du er kunstner… :)

  6. Jeg kjenner faktisk en slik faglært kunstnersjel. Han sier han er mere kjent enn Kjell Bekkelund og Arve Tellefsen. Ingen vet hvem han er, og har lite oppdrag utover litt privattimer på sitt instrument. Slike pompøse personer finnes i alle yrker – men de er et unntak. De søker ofte imot yrker hvor de kan bli berømte, og kunstneryrker, politikker, næringsliv, juss er derfor blant de yrker som er atraktivt for disse pompøse personlighetene – men de er en minoritet, også i kunstneryrkene. Trolig er det derfor denne spøken har blitt om en kunstner..

  7. Kunstnere og idrettsutøvere etc. skal gjerne kunne tjene penger på sin virksomhet. Det er helt topp, men de skal tjene disse pengene fordi publikum ønsker å betale lønnen. Dette betyr at hvis man vil være garantert lønn så har man en “vanlig” jobb som gir garantert inntekt. Det gjør det verre å kunne nå opp til å tjene penger på sin hobby eller interesse, men når man har klart å få et marked så kan man sakte men sikkert bytte ut den vanlige jobben med å være profesjonell innen sitt fag. Støtte og stipend til utøvere som produserer makkverk er en uting.

  8. Om du er avhengig av dette kunstnerstipendet for å overleve, så vet jeg ikke om du egentlig kan kalles kunstner. Da er du jo åpenbart ikke dyktig nok til å leve av hobbyen din.

 5. Nå er det vel de som vil stå å selge pølser på benserten som er spesielle:-) Alltid hyggelige og smilende. Man møter ikke mange sånne folk ute i den “virkelige” verden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *