Studie avslører: Nesten alle vennene dine på Facebook hater statusene dine

Ny studie viser at nesten alle vennene dine hater det du skriver om. En typisk bruker på Facebook har gjerne 250-300 venner, og det er svært uvanlig at mer enn 10% av disse liker det du legger ut.

Før trodde jeg at når 23 stykker trykket liker på posten min så var den veldig bra. At jeg virkelig hadde truffet spikeren på hodet sier Knut Olsen som har 578 venner på Facebook. 

Når 23 av 578 venner liker posten din, vil det altså si at 96% av vennene dine syntes den var så forferdelig patetisk og dårlig at de valgte å la være å gjøre den bittelille gesten som “å like” ville være.

Jeg blir jo litt ydmyk av dette, og forstår nå hvorfor plutselig kollegene mine har sluttet å prate noe særlig med meg i lunchen. Etter å ha undersøkt litt pleier nemlig ingen av dem å like det jeg legger ut, bortsett fra bildene fra julebordet der de selv var med.

Vedlagt finner vi et eksempel fra noe som ble hatet av 96% av vennene til Knut:

Bra fangst av likes? Nei, 96% av vennene hans hatet dette.
Bra fangst av likes? Nei, 96% av vennene hans hatet dette.

Olsen synes det er fælt å tenke på hvor mange av vennene hans som ikke kan fordra han, men etter å ha tenkt litt på dette går det opp for han at han hater de fleste han også.

Etter å ha tenkt litt så innser jeg hvor sterkt jeg hater de fleste av disse 578 vennene mine også. Jeg trykker jo ikke så ofte “liker” i grunn, også gidder jeg ikke alltid gratulerer folk med dagen. Av og til har jeg faktisk latt være å trykke “liker” på noe som jeg faktisk likte, bare fordi jeg synes vedkommende som skrev det er en idiot. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *