Foreldre dro hjem fra fisketur, glemte barna

Odd (44) og Kari (39) Karlsrud tok i sommer med seg de tre barna sine, Simen (3), Synne (7) og Petter (13) på fisketur til Øygarden utenfor Bergen. Men da de kom hjem, merket de at de hadde glemt tre viktige ting – barna sine.

Historien fanget NyeNyheter opp på twitter, og vi bestemte oss straks for å skrive en sak om hendelsen, så vi kontaktet familien Karlsrud.

– Jo, da jeg først fikk en telefon fra NyeNyheter, sier Odd Karlsrud, var jeg ikke helt sikker på om jeg ville være med på dette, men etter å ha drøftet det med familien min har vi altså kommet frem til at vi ville være med på dette.

Det var en tidlig søndags morgen, og familien gjorde seg klar til en søndagstur på Øygarden. Bilen ble pakket og gjort klar, og etter at far og mor hadde knipset noen bilder av ungene foran bilen, og postet de på Twitter og Facebook, var de klar til å dra. Mens far kjørte bilen, satt mor med sin egen, og fars mobil og svarte på kommentarer på bildene de nettopp hadde postet.

– Det var en kjekk biltur, sier Kari. Jeg rakk å svare på alle kommentarene på både Facebook og Twitter. Det er kjekt å kunne bruke slike medier til å vise alt man gjør sammen med familien sin.

Mens Odd pakket ut fra bilen og utstyrte ungene med sekker og fiskestenger, benyttet Kari anledningen til å “sjekke inn” via Facebook, og tagge hele familien.

Familien Karlsrud (Bilde fra Facebook, Foto: Flickr/GraceFamily)

– Så spaserte vi fra parkeringsplassen, sier eldstemann Petter. Pappa sa at det bare var ca. fem minutter å gå, men det var nok nærmere ti minutter. Da vi kom ned til sjøen måtte vi stille opp så pappa kunne ta bilde av oss alle sammen, tror han skulle legge det ut på Facebook.

– Det var en fantastisk dag, sier Kari. Vi fikk sikkert seks, nei syv “likes” på hvert av bildene vi la ut på Facebook, jeg var skikkelig fornøyd med det, legger hun til.

Så skjedde det

– Det begynte å mørkne, vi var slitne, og mobilene var snart tomme for strøm, så vi tenkte at det var på tide å avslutte dagen, sier Kari alvorlig. Da vi hadde samlet sammen utstyret, gikk vi tilbake til stien. Vi nærmet oss bilen, og ba ungene tisse i noen busker før vi kjørte. Jeg husker ikke detaljene, men etter dette må vi altså bare ha satt oss inn i bilen mens vi skyndte oss å koble til mobilladerne, og kjørte før ungene var ferdig å tisse. Jeg tror vi glemte de litt fordi vi snakket om noen nye kommentarer vi fikk på statusmeldingen om at vi var på vei hjem. Kari legger til at hun husker hun postet en satusmelding på Facebook mens de kjørte, den lød “Ungene har hatt en kjempefin fisketur med oss i dag :-)”

– De stakkars ungene hadde stått på parkeringsplassen og ventet i ca. to timer, men vi var så glad for at de ikke var gått noe sted. Det første jeg gjorde da vi så dem, sier Kari,  var å ile inn på Facebook og twitter, og berolige alle vennene mine der – ungene var trygge!

2 thoughts on “Foreldre dro hjem fra fisketur, glemte barna

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *